StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:03-07-2019
Bijgewerkt op:06-07-2019 14:37

Gouden huwelijk in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Woensdag 3 juli bezocht burgemeester Van Hartskamp-De Jong Anneke en Nol De Groot-Van Loon. 1 Juli1969 trouwden zij in de Bilt. Het was mooi weer die dag, dus de geplande fotoreportage in de Beeldentuin kon doorgaan. Toch bracht die dag onverwachte problemen. Want de waterleiding was die dag uitgevallen, dus de gasten werden verzocht om water mee te nemen.

Anneke groeide op in Vlissingen maar verhuisde al jong naar de Bilt, waar haar moeder opgroeide. Bij een bruiloft ontmoette Anneke Nol, die zij uit de kennissenkring van de Oud Katholieke kerk vaag kende. “Nol zat op de grond met toverstokjes,” zei Anneke. Het was dat de moeder van de bruid de interesse van Nol voor dat leuke meisje opmerkte, en hem influisterde: “Ze is vrij hoor,” anders was hun leven wellicht anders gelopen. Nol stapte op Anneke af en de vlam sloeg over. “We waren op slag echt verliefd,” vertelde Nol, “en we zijn dat nog steeds!” 

Hun huis in Montfoort aan de Gerrit Jan v.d. Veenstraat was nog niet klaar, dus het jonge stel huurde een half jaartje een appartement in de Bilt. Nol werkte 40 jaar als technisch ontwerper, analist, calculator en oproepsysteemtechnicus in ziekenhuizen in Zuid Nederland. Anneke werkte o.a. als secretarieel medewerker bij Bredero. 

In 1973 kregen zij een dochter, en in 1976 een zoon, dat betekende in die tijd dat een vrouw behoorde te stoppen met werken. Anneke naaide zelf haar kleding en zorgde naast hun kinderen en huishouding ook voor haar ouders. Echter, na een paar jaar werd haar wereldje toch wat te klein. Dus zocht, en vond,  Anneke werk via een notulistenuitzendbureau, wat haar de mogelijkheid gaf om met de vakanties thuis te zijn voor de kinderen.

Nol werd gevraagd in het bestuur van het Knopenbad en werd daarvoor in 2003 geridderd als lid in de Orde van Oranje Nassau. Het paar werd gezegend met drie kleindochters, waar Anneke af en toe graag op paste. Hun vakanties brachten ze door in Spanje, maar tegenwoordig doen ze het rustiger aan, met de auto een dagje uit, hapje eten. 

Anneke vindt het jammer dat er in Montfoort geen bibliotheek meer is. “Ik mis dat echt, en natuurlijk kan ik naar IJsselstein of Woerden gaan, maar dat doe je niet zo snel om even een boek te ruilen.” 
“We hebben een mooi leven gehad samen en genieten nog steeds van elkaar,” zei Nol glimlachend. En Anneke beaamde dat.

 

6 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 6 foto's die bij dit artikel horen: Groot

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024