StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:09-10-2018
Bijgewerkt op:09-10-2018 21:03

Werkzaamheden fietsstraat Doeldijk

Bron: gemeente Montfoort
    

Van maandag 15 oktober t/m vrijdag 2 november voert de gemeente Montfoort grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de Doeldijk in Montfoort. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Doeldijk. De weg blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Het aantal fietsers op de Doeldijk is de afgelopen jaren flink toegenomen. Om de positie van fietsers te verbeteren heeft de gemeente Montfoort een plan gemaakt om de Doeldijk in te richten als fietsstraat. Daardoor wordt het minder aantrekkelijk om (te) hard te rijden op de Doeldijk.

De kwaliteit van het wegdek op de Doeldijk is slecht. Er zitten veel gaten in en die worden groter als er niks aan gedaan wordt. Van maandag 15 oktober t/m vrijdag 2 november vinden er daarom grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats en is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Doeldijk. De straat wordt in deze periode in zijn geheel opnieuw geasfalteerd en tegelijkertijd omgevormd tot  een fietsstraat. De uitvoering vindt plaats in drie fasen.
 
Fase 1: 15 tot 19 oktober 
In deze fase wordt de klinkerstrook tussen het asfalt en de huizen compleet vervangen. Ook wordt er een strook van een halve meter, langs de klinkerstrook van het asfalt af gehaald om te kunnen werken.
 
Fase 2: 22 tot 26 oktober (herfstvakantie)
In deze week wordt het gehele asfalt verwijderd en nieuw asfalt aangebracht. 
 
Fase 3: 29 oktober t/m 2 november
In deze fase is er mogelijk nog wat uitloop van de werkzaamheden van de week daarvoor uit te voeren. Daarnaast wordt er zogenoemd ‘streetprint’ aangebracht. Dit is een bewerking van het asfalt, waarbij een patroon wordt geprint in het asfalt.
 
Van 15 oktober t/m 2 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de Doeldijk. De weg blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Ook worden er verkeersregelaars ingezet. Bij calamiteiten krijgen nood-en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.
 
Wij zullen er alles aan doen om de overlast voor zoveel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd kunnen we niet uitsluiten dat u toch enige hinder van de werkzaamheden zult ondervinden. Wij vragen uw begrip daarvoor.
 
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.
 
Meer informatie
Direct omwonenden zijn onlangs per brief geïnformeerd. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via info@montfoort.nl of 0348 476400

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019