StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-10-2018
Bijgewerkt op:08-10-2018 16:24

Grondonderzoek ecopark Linschoten

Bron: gemeente Montfoort
    

Gemeente Montfoort verleent haar medewerking aan de haalbaarheidsstudie naar de toepassing van een nieuwe dijkversterkingsmethode. De studie wordt uitgevoerd door de TU Delft in samenwerking met het advies- en ingenieursbureau Antea Group. Dit onderzoek is gepland op dinsdag 9 oktober tussen 7.00 en 16.00 uur in het Ecopark van Linschoten.

Representatieve locatie
Het Ecopark is uitgekozen als representatieve locatie omdat hier de bodemsamenstelling gelijk is aan de bodemsamenstelling van de dijk langs de Montfoortse Vaart. Tijdens het grondonderzoek wordt ongeveer één kuub grond verzameld en ingepakt voor verder onderzoek in het laboratorium. Het grondonderzoek wordt uitgevoerd met behulp van een mobiele kraan. Na de graafwerkzaamheden wordt de graaflocatie weer in de oorspronkelijke staat hersteld.

Onderzoek voor duurzame dijkversterking
In de haalbaarheidsstudie worden de mogelijkheden voor de toepassing van massastabilisatie bij dijken onderzocht. Massastabilisatie is een onbewezen dijkversterkingsmethode, waarbij een grondverbeteringstechniek wordt toegepast. De grond van of bij de dijk wordt hierbij gemengd met een bindmiddel. Na verloop van tijd hardt de grond uit, waardoor de grond sterker wordt. Het grote voordeel van deze techniek is dat deze ter plaatse van de dijk kan worden toegepast. Het is een duurzamere oplossing dan ouderwetse manieren van versterken, zoals het ophogen of verbreden van de dijk, waarbij grote hoeveelheden grond moet worden aangevoerd.  

Zo min mogelijk overlast
De werkzaamheden zijn zo gepland, dat de overlast voor omwonenden en gebruikers van het park tot een minimum worden beperkt. Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Montfoort met het telefoonnummer 0348-476400.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019