Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.

Geplaatst op:17-04-2018
Bijgewerkt op:17-04-2018 16:42

v.v. Montfoort wint van dolend Sliedrecht

Jarenlang stond Johan Verkerk bij Montfoort onder de lat. De keeper beschikte over zoveel talent, dat menig club geïnteresseerd was. Uiteindelijk vertrok hij naar sv. Huizen en keerde aan het begin van dit seizoen terug bij Montfoort. Niet om te keepen, maar om als spits te fungeren in het 2e elftal.

Afgelopen weken liep vaste doelman Robin Vianen te sukkelen met een blessure. Normaliter zou doelman Looze zijn plek tijdelijk innemen, maar deze haakte, ondanks eerder toezeggingen voor het nieuwe seizoen, af. Verkerk werd dus benaderd en in de ontmoeting tegen en bij Sliedrecht liet hij zien het keepen zeker nog niet verleerd te zijn.

Al na 3 minuten kwam Montfoort op voorsprong. Scheidsrechter van dienst, de heer Tackacs, paste prima de voordeelregel toe toen Nick Koppers werd aangetikt. De bal kwam bij de mee opgekomen Mike van Oostrom terecht, die heel strak voorzette op de vrijstaande  Marck van Baal, die de bal in het doel deponeerde.

Acht minuten later leken beide ploeg alweer op gelijke hoogte te komen, toen doelman Verkerk op de rand 16 meter handelend moest optreden. Hij was echter een fractie te laat, waardoor scheidsrechter Tackacs niets anders resteerde, dan de bal op de stip te leggen. In de afgelopen jaren stond Verkerk bekend als “penalty-killer” en ook ditmaal deed hij deze titel alle eer aan.

Het was Dennis Verhoef, die zich achter de bal zette, maar zijn inzet stuiterde via de vuisten en onderkant lat weer het veld in, waardoor de 0-1 stand voorlopig bleef staan.

Toch probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren, maar had daarbij het geluk niet aan hun zijde. Zo belandde de bal nog wel op de deklat en werd daarbij buitenspel geconstateerd.

Na iets meer dan een half uur spelen was het Eddy Vorm, die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zette en 3 minuten later leek van Baal de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. De daarop volgende kans ging net naast.

Na rust kwam Sliedrecht iets feller uit de startblokken en die inzet werd na 10 minuten dan ook beloond. Het was Sjoerd van de Waal, die in een wirwar van spelers als laatste zijn voet tegen de bal wist te plaatsen en voor de aansluitingstreffer zorgde.

Montfoort had het in deze fase van de wedstrijd best wel moeilijk en een gelijkmaker hing in de lucht. Het vizier bij de thuisploeg stond echter niet op scherp. Zo zag Dennis Verhoef zijn vliegend schot over het doel van Johan Verkerk gaan, maar ook Stuy v.d. Herik zag zijn schot naast gaan.

Uiteindelijk was het Max Verweij, die, mede door een onoplettendheid in de Sliedrechtse verdediging, de eindstand bepaalde op 1-3.

Met deze overwinning blijft Montfoort weliswaar op een 4e plaats steken, maar heeft de ploeg tenminste nog uitzicht op de 3e plaats. De komende weken staan er 3 thuiswedstrijden op het programma en zou de ploeg van Aart Jan van Boksel op papier goed zaken kunnen doen.

Voor de nacompetitie heeft de KNVB inmiddels 3 scenario’s bedacht, waarbij de positie op de ranglijst een belangrijke rol kan spelen als het bijv. gaat om het spelen van thuiswedstrijden. Zover is het natuurlijk nog niet. Trainer van Boksel hoopt  wel, dat zijn ploeg in die slotfase gevrijwaard blijft van de nodige blessures.

Voor de positie van sluitpost hoeft hij zich echter nog  geen zorgen te maken. Aankomende zaterdag komt Delta Sports’95 op visite. Deze ploeg zal er alles aan doen om SVL en Woudenberg onder zich te houden en degradatie te voorkomen. Montfoort is dus gewaarschuwd.