StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:13-06-2024
Bijgewerkt op:13-06-2024 19:17

Boost voor schoolbibliotheek Kindcentrum Montfoort

Bron: Persbericht Bibliotheek Het Groene Hart
  

De schoolbibliotheek van Kindcentrum Montfoort krijgt een nieuwe impuls. Op dinsdag 11 juni ondertekenden Mariëlle van Vliet, Fanny Mouthaan en Chantal Pinkse van de drie samenwerkende basisscholen in Kindcentrum Montfoort en de Bibliotheek het Groene Hart de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De scholen en de Bibliotheek werken aan een inspirerende boekencollectie op school voor alle leesniveaus én lessen om het leesplezier te vergroten.

Bouwen aan een actuele Schoolbibliotheek
In de hal van het Kindcentrum Montfoort komen langzaam steeds meer boekenkasten te staan. Samen met de Bibliotheek Het Groene Hart bouwen de Graaf Jan School, de Hobbitstee en de Howiblo aan een rijke schoolbibliotheek. Hier kunnen leerlingen zelf op zoek naar hun favoriete boek. Naast het vervangen en aanvullen van de boekencollectie,worden er lessen in de klas gegeven om het leesplezier onder de kinderen te vergroten

Lezen als basis voor algemene ontwikkeling
Lezen is van groot belang voor een goede taalbeheersing. Wie goed kan lezen, behaalt aantoonbaar betere schoolresultaten en heeft daarna meer kans op het vinden van een passende plek in onze maatschappij. Goed kunnen lezen leidt tot meer kennis van de wereld en dus tot het kritischer kunnen omgaan met alle informatie die er, via veel verschillende media, om ons heen te vinden is. In een wereld waarin er informatie in overvloed is, is dat een belangrijke vaardigheid die we kinderen moeten aanleren. De Bibliotheek op School helpt hierbij.

Jong geleerd is oud gedaan
Hester van Beek, interim-directeur/bestuurder van Bibliotheek Het Groene Hart, is blij met de komst van de nieuwe schoolbibliotheek. “We zijn ontzettend blij met onze nieuwe vestiging in Montfoort, maar deze schoolbibliotheek is echt een mooie toevoeging. Voor een goede taalontwikkeling is het belangrijk om al vroeg te beginnen met lezen en voorlezen. Het is een meerwaarde om op een plek als deze een inspirerende boekencollectie aan te bieden en met onze lees-mediaconsulenten expertise te kunnen delen met de leraren. Zo zorgen we samen voor nog meer leesplezier in de klas.”

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024