Geplaatst op:07-02-2018
Bijgewerkt op:07-02-2018 11:21

v.v. Montfoort morst dure punten tegen laagvlieger GJS

Na een pauze van een kleine 8 weken mocht Montfoort beginnen aan de 2e helft van de competitie.

In de competitievrije periode reisde Montfoort af naar Valencia voor een teambuildingweekend en vulde men de tijd na de feestdagen met diverse oefenwedstrijden, die, op een nipte nederlaag tegen ARC na, positief verliepen. Montfoort leek er dan ook klaar voor en met 2 thuiswedstrijden tegen
respectievelijk GJS en Sliedrecht leek het voor Montfoort een uitgelezen mogelijkheid om aansluiting te houden bij koploper DUNO D.

Tegen het op dat moment op de één na laatste plaats staande GJS uit Dalem zou Montfoort het verschil moeten maken. Hoewel enkele spelers vlak voor het treffen afhaakten met blessures kon trainer Aart Jan van Boksel toch een representatief opstellen, dat de klus moest klaren.

In het eerste kwartier van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Collé uit Leerdam, liep het tot ieders verbazing allemaal geheel anders , want na ruim 10 minuten spelen keek de ploeg tegen een 0-2 achterstand. Het eerste doelpunt kwam voort uit een verdedigingsfout, waaruit totaal onverwacht , GJS de score mocht openen. Nog geen minuut later was het Quincy Bartens, die de onrustige verdediging van Montfoort opnieuw verschalkte en zijn ploeg zelfs op een 0-2 voorsprong trakteerde.

Het duurde even voordat de thuisploeg zich hervond, maar na een half uur spelen was het Joey van Ede, die met een ferme kopbal voor de aansluitingstreffer zorgde. 2 Minuten later was het opnieuw raak en ditmaal was het topscoorder Eddy Vorm, die zijn doelpunt meepikte en beide ploegen al voor de thee op gelijke hoogte bracht. Montfoort kreeg nog voor de rust enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen , maar doelpunten bleven uit.

Na de rust was het na 2 minuten spelen dan toch raak. Uit een melee van spelers was het uiteindelijk Don Mimpen , die zijn ploeg op voorsprong zette. Na dit doelpunt hield de thuisploeg weliswaar het betere van het spel, maar in verdedigend opzicht bleef het toch onrustig, waardoor GJS er nog in
bleef geloven, temeer ook, daar de thuisploeg er maar niet in slaagde de voorsprong te vergroten.

Het spel was van beide kanten erg rommelig. GJS leek halverwege de 2e helft even aan te dringen, maar dat ebde langzamerhand weer weg, waardoor Montfoort de touwtjes weer in handen leek te hebben en dacht de winst binnen te halen. GJS zette echter nog 1 keer aan en mede door een
communicatiefout in de Montfoortse verdediging kreeg de ploeg uit Dalem tot 2 maal toe een hoekschop toegekend. De eerste werd nog afgeweerd, maar bij de 2e hoekschop was het de inkomende en vrijstaande Ruud Bos, die met een ferme kopbal doelman Vianen kansloos liet.

Het doelpunt werd gevierd als een overwinning en enkele minuten later, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Collé, stond de ploeg van Aart Jan van Boksel er beteuterd bij.

Door dit resultaat zakte Montfoort naar een 4e plaats op de ranglijst en werd de ploeg gepasseerd door de volgende tegenstander op 17 februari, runner up Sliedrecht.

Hoewel GJS in de kantine van Montfoort het gelijke spel vierde als ware ze kampioen geworden, nam de ploeg toch de rode lantaarn over van Woudenberg. Aankomende zaterdag is de ploeg van trainer Aart Jan van Boksel vrij van competitieverplichtingen vanwege carnaval.