Geplaatst op:09-02-2016
Bijgewerkt op:09-02-2016 09:46

Winst in het carnavalsweekend voor De Valk dames 1

Bron: Marieke van Breukelen

Na verlies van vorige week waren de dames er klaar voor om dit carnavalsweekend te knallen! Een wedstrijd tegen Nesselande dames 2 stond op de agenda. Aan de stand te zien, zou het een spannende wedstrijd worden. De vorige pot tussen De Valk dames 1 en Nesselande dames 2 werd met 3-2 gewonnen door Nesselande. Het was tijd om het tij te keren. De ietwat summiere maar topfitte selectie was klaar om aan deze pittige kluif te beginnen!

De eerste set begon niet zo sterk. Over het algemeen werd de servicepass niet goed opgevangen door De Valk en hierdoor kon er niet gescoord worden. Werd er wel een pass gebracht naar Ruth dan werd hij wel gelijk snoeihard afgemaakt. Maar feit was dat vanaf het begin af aan dames 1 achter de feiten aanliep. Toch werd het tij gekeerd door onder andere een sterke servicedruk en scherpte aan het net. Judith Verburg scoorde het laatste punt met een mooie redding die net over het net bij Nesselande op de grond viel. De set werd uiteindelijk dus toch nog overtuigend gewonnen door De Valk met 25-20.

In de tweede set begonnen de dames uit Montfoort wederom met een 3-0 achterstand. Dit bleef de gehele set. Deze set waren de dames van De Valk beter in staat de pass te brengen en dit leverde mooie aanvallen op. Er waren gedurende de set spannende rally’s. Wederom werd Nesselande sterk onder druk gezet door de service van De Valk. In de slotfase van de set hing het erom en was het erg spannend. In eerste instantie lukte het De Valk ondanks de goede pass niet om het af te maken. Er kwam een herkansing en het punt werd hard binnen getikt. De set werd gewonnen door De Valk met 27-25.

De beginfase van de derde set ging erg gelijk op. Gelukkig hadden de dames ten tijde dat de eindfase van de set in zicht was een voorsprong opgebouwd. Die was nodig ook. De dames van De Valk kregen het een beetje benauwd. Door echt teamwork werd dit opgelost en won De Valk de derde set met 25-22.

Helaas werd de laatste set nog door Nesselande gewonnen met 25-21.  Al met al een mooie spannende wedstrijd op carnavalszaterdag met een mooi resultaat: 3-1 winst! We staan nu op een mooie gedeelde 4e-5e plek. De volgende wedstrijd is op 20 februari a.s. om 19.00 uur in De Meent in Schoonhoven.