StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

Adverteren op de website van RSM

Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:30-11-2010
Bijgewerkt op:01-12-2010 11:25

K2C reis naar Brabant

Bron: Nettie Kuijer, redactie RSM
  

De 50 plaatsen voor de reis die het Knooppunt uit Montfoort 30 november maakte naar Brabant waren al snel gevuld. Wat wil je ook, een uitmuntend verzorgde dag met o.a. een tour door de Bavaria brouwerij, inclusief proeven en een bittergarnituur in het Brouwershuis.

De gidsen Diny Schuits en Theo Peren leidden de gasten rond en vertelden trots over het familiebedrijf van de familie Swinkels, die al zeven generaties lang bier brouwen. Van mout tot bottelen, treintje in treintje uit, trap op trap af. De Knooppunters volgden hun gids trouw. Een beste conditietraining! Daarna een lunch met knapperige broodjes en croquet.
De halve bus vertrok daarna naar champignonkwekerij Kanters, de rest naar de Museumboerderij. Het groeiproces van de champignons werd door eigenaar/gids Jasper Kanters geduldig uitgelegd. Één champignon kan miljarden sporen produceren. Wanneer deze sporen gaan kiemen, ontstaat er het 'mycelium': de dunne, vertakte schimmeldraden.
Voor het telen van champignons wordt gebruik gemaakt van compost. Dit is een mengsel van onder meer: paarden- en kuikenmest, gips, stro en broed (graankorrels met mycelium). Ongeveer drie weken na het vullen en het afdekken kunnen de champignons van de eerste oogst worden geplukt.
De Museumboerderij gaf een kijkje in het verleden. De boerenwoning was klein en warm, de stal iets groter en koud. Er leefden grote gezinnen en  de kleine bedsteden moesten vaak worden gedeeld door meerdere kinderen. En overal stonden juweeltjes uit vroeger tijden.
Op de terugreis werden er menutips uitgewisseld voor de superverse champignons die ieder had aangeschaft. Complimenten voor de organisatie, een heerlijke leerzame dag!
  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Spotlight (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2025