StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-09-2023
Bijgewerkt op:11-09-2023 10:09

Gebroeders Timmens zijn Hollands Kampioen Polsstokverspringen

Bron: Media PB Holland
  

Jarmo en Jonah Timmens (Haarzuilens) hebben het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen gewonnen in de categorieën jongens van 11 en 12 jaar oud, en jeugd tot en met 10 jaar.

De beste springers van Utrecht en Zuid-Holland streden zaterdag om de Hollandse titel in Linschoten. De broers Timmens waren twee weken eerder ook al succesvol op het Nederlands Kampioenschap, waar ze eerste en tweede werden. Bij de meisjes 11 en 12 jaar ging de titel naar Fieke Lameris (Vlist). Het was een zonovergoten wedstrijd waarbij het publiek alle stukjes schaduw opzocht en de polsstokspringers het niet erg vonden om af en toe een nat pak te halen.

Bij de jongens dicteerde Jarmo Timmens de wedstrijd al vanaf zijn eerste sprong, waar hij direct 10,78 meter liet noteren. Die afstand had al genoeg geweest voor de overwinning, maar hij verscherpte in de finale het kampioenschapsrecord twee keer. In zijn laatste sprong klom hij de zeven meter lange stok helemaal uit en wist hij met een krachtige uitsprong tot uiteindelijk 11,45 meter te komen. De tweede en derde plaats gingen naar Jort van de Water (Oudewater) en Eddy Keppel (Kockengen) met 10,34 en 9,92 meter.

De meisjes maakten er een spannendere wedstrijd van. Fieke Lameris liet het op haar derde voorrondesprong aankomen om zich voor de finale te kwalificeren, maar dat lukte haar met een overtuigende 8,74 meter. In de finale zat Liza van Os (Benschop) nog gevaarlijk in de stok, maar ze bleef tweede met 8,11 meter. Dit was een evenaring van haar persoonlijk record uit de voorronde. Fenna Stolwijk (Woerden) sprong ook 8,11 meter, maar haar tweede afstand was minder waardoor ze naar huis ging met brons.

De finalisten in de categorie tot en met 10 jaar zaten nog dichter bij elkaar. Jonah Timmens nam 8,95 meter mee uit de voorronde, wat genoeg bleek voor het kampioenschap. Thuisfavoriet Jari Lekkerkerker (Montfoort) zat in de finale heel dreigend in de polsstok, maar kwam terecht in het water. Hij werd tweede met 8,78 meter. De derde plaats ging naar Roel Ansink (Haastrecht) met een persoonlijk record van 8,73 meter.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024