StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:15-01-2023
Bijgewerkt op:16-01-2023 09:23

Het Carnaval in Knopengein komt er aan.

Bron: Andre Brugmans, voorzitter Carnavalsvereniging Les Boutonniers
  

Nog een week of vier te gaan en het is gelukkig weer zover. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we weer een compleet Carnaval gaan vieren, dus zonder Corona regels. Carnavalsvereniging Les Boutonniers is in volle voorbereiding om het feest weer voor te bereiden. De leden zijn al maanden druk bezig en hebben er al veel zin in. De leden zullen samen met Stadprins Robèrt le Porteur de Chaleur ook in de weken voor het Carnaval al diverse activiteiten organiseren. Alles zal zoveel als mogelijk in verband staan met het thema “Knopengein’s Winter Wonderland”.

Kleintje Carnaval Light en Kleintje Carnaval

Zo is er op vrijdag 27 januari (van 20.00 tot 0.00uur) allereerst Kleintje Carnaval Light in de St.Joseph. Op dit alcohol vrije feest (valt ook onder 5-Seasons Events) zijn middelbare scholieren van harte welkom om een zeer gezellige pré-Carnavalsavond te hebben. Deze avond zal Party DJ Marco zeker de nodige Carnavalskrakers ten gehore brengen en zal er een optreden zijn van JoyLiana bekent van TikTok , YouTube  en als influencer. Voor kaartverkoop zie onze website www.lesboutonniers.nl.

Een dag later, dus op zaterdag 28 januari (van 21.30 tot 02.00uur) is een ieder vanaf 16 jaar welkom op Kleintje Carnaval - Winterfestival. Op deze avond zal naast Party DJ Marco ook DJ Galaga voor de muzikale inbreng zorgen en verder zal er een optreden zijn van niemand minder dan René Karst die we allemaal kennen van zijn krakers “Liever te Dik in de Kist”en “Atje voor de Sfeer”.  Uiteraard zal hij ook zijn nieuwe Carnavalshit “Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet” ten gehore brengen. Voor kaartverkoop zie onze website www.lesboutonniers.nl.

Senioren Carnaval

Daarnaast zal er op zaterdag 11 februari (van 14.00 tot 16.00uur) ook weer een groots Senioren Carnaval zijn in het Atrium van het Antoniushof zijn. Op deze leuke middag, speciaal voor de senioren van Knopengein, zullen weer meerdere BM’ers (Bekende Montfoorters) een optreden doen. Uiteraard zal Stadsprins Robèrt le Porteur de Chaleur en zijn gevolg niet ontbreken en zal ook ZWUP weer van de partij zijn. Kom gezellig langs in het Antoniushof, de entree is gratis.


Archiefoto Nettie Kuijer

Carnaval

En dan start op donderdag 16 februari natuurlijk het Carnaval zelf weer met de “Knopengeinse Kroegavond” in onze Leutbunker (De Heeren van Montfoort). Deze feestavond is niet meer alleen voor de dames, ook de heren zijn van harte welkom en het zou leuk zijn als een ieder dan al leuk verkleed naar deze avond komt.
De dagen daarna is het alle dagen (t/m maandag) feest in onze Leutbunker. Kaarten voor de feesten in onze Leutbunker (behoudens kaarten voor de zondag) zijn binnenkort digitaal verkrijgbaar via onze website www.lesboutonniers.nl. Kaarten voor de zondag zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar op donderdag 2 februari (20.00 tot 21.00uur) bij “De Heeren van Montfoort”.

Tijdens de feesten in onze Leutbunker zullen afwisselend DJ Bonus, Party DJ Marco, DJ Pablo en DJ John voor de muziek zorgen. Tevens zullen er optredens zijn van diverse verrassende artiesten. Hou onze website in de gaten wie er welk feest op zal komen treden.
Naast de feesten in onze eigen Leutbunker zullen er ook Carnavalsfeesten zijn bij Café Bolle Harry, Café De Plaats, Koffiehuis ’t Hemeltje en in vereniginggebouw “St. Joseph”.

Andere activiteiten

Naast de feesten in de diverse Leutbunkers staat er nog veel meer op het programma. Zo zal de Prins en zijn Raad van 11 op de vrijdag weer een bezoek aan molen “De Valk” brengen, zal de Prinselijke Residentie geopend worden, zal de Sleuteloverhandiging (op het bordes van Het Oude Stadhuis) van de Burgemeester aan de Stadsprins, met voorafgaand een rondgang per koets door Knopengein, in de vroege avond (vanaf 19.30uur) plaatsvinden, zal onze Leutbunker feestelijk geopend gaan worden en zal er een Tienerbal en Carnaval Light in de St. Joseph zijn.

Op de zaterdag zal de Prins met zijn gevolg een bezoek brengen aan de optocht in Uivergein (Oudewater) en zal de Prins koffiehuis ’t Hemeltje bezoeken.

Op de zondag zal er na de Carnavalsmis in de R.K. Kerk weer voor het eerst in 4 jaar een Carnavalsoptocht door Knopengein gaan rijden.


Archieffoto RSM

Na 2 Corona jaren en 1 jaar waarin de optocht vanwege het slechte weer werd afgelast hopen we dit jaar weer de Grootse Optocht van Knopengein te organiseren. Wil je meedoen en ben je nog niet ingeschreven, kijk dan op onze website www.lesboutonniers.nl.
Tijdens de optocht zal er voor gezinnen volop plezier (springkussen, etc.) te vinden zijn op het Albert Heijn Plein en voor de wat oudere jeugd zal er een heus Carnavals Festival zijn op het Hofplein (Gein op het Plein).

Op de maandag zal de Prins de Knopengeinse scholen gaan bezoeken en is er ’s middags de finale van “Knopengein’s Got Talent” in de St.Joseph. Later in de avond (ca. 21.11uur) zal in onze Leutbunker onze Prins de sleutel van de stad weer terug gaan geven aan de Burgemeester. Het feest is dan niet voorbij want in de St.Joseph kunnen de voetjes nog altijd van de vloer.

Ook de dinsdag nog volop beweging voor de diehards. Het Carnaval kan dan afgesloten worden met de Haringparty bij Café Bolle Harry.

Voor de echte traditie getrouwe Carnavalsvierder is er dan op de woensdag nog mogelijkheid om een askruisje te halen in de R.K. Kerk.

Al met al is er gelukkig weer voldoende te doen in Knopengein tijdens het Carnavalsweekend. De leden van de vereniging wensen alle vierders alvast veel plezier en vragen een ieder ook rekening te houden met de niet vierders. Hou Knopengein schoon, beschaafd en netjes.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024