StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:04-10-2022
Bijgewerkt op:04-10-2022 09:09

Kidsweek maakt Dier van het Jaar 2022 bekend

Bron: Redactie Kidsweek
  

De tweekoppige schildpad Sorte is dinsdag 4 oktober, op Dierendag, door kinderkrant Kidsweek uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2022! Hiermee versloeg hij de zeldzame eikelmuis, de verliefde bevers Billy & Bella en biggenredder Bram. Het is de twaalfde keer dat Kidsweek de dierenverkiezing organiseert. Dit jaar wordt ook weer een Huisdier van het Jaar gekozen, deze winnaar wordt op woensdag 5 oktober tijdens het (Huis)Dier van het Jaar-feest bekendgemaakt. 

Kidsweek schenkt namens Sorte 1000 euro aan Stichting Schildpaddenopvang Nederland
Wat is er dan zo bijzonder aan deze schildpad? Schildpad Sorte heeft niet één, maar twee koppen! En zes pootjes aan zijn lijf. Zijn baasje schrok zich dan ook een hoedje toen hij geboren werd. Het leken wel twee schildpadden, maar Sorte blijkt maar één lijf en hart te hebben. Dat is gelukkig niet gevaarlijk. Het gaat zelfs hartstikke goed met Sorte. En nu is hij dus Kidsweek Dier van het Jaar geworden. Baasje Ruben is blij verrast: ‘Ik had het nooit verwacht, maar ik vind het superleuk dat Sorte gewonnen heeft. Ik denk dat Sorte het zelf ook heel leuk vindt, al krijgt hij er natuurlijk niet zoveel van mee. Maar ik ben bezig met een nieuw terrarium voor hem voor de winter, en de beker krijgt daar een mooi plekje naast.’

‘Het gaat heel goed met Sorte. Hij is sinds zijn geboorte verdubbeld in gewicht. Eerst was één kant wat actiever, die at meer. Maar zijn andere hoofd doet nu ook goed mee. Wel moeten z’n twee hoofden nog een beetje beter leren samenwerken. Soms willen ze namelijk allebei de andere kant op en dan komt Sorte niet vooruit. Maar als ze eten zien, dan gaan ze samen direct de goede kant op.’

Om andere schildpadden te helpen, schenkt Kidsweek een cheque van 1000 euro aan Stichting Schildpaddenopvang Nederland. Alle genomineerde dieren waren aan een goed doel gekoppeld.

Ook applaus voor…
… de andere genomineerden. Voor Dier van het Jaar zijn dat: de zeldzame eikelmuis, die alleen nog maar in Limburg voorkomt en met uitsterven wordt bedreigd. De verliefde bevers Billy & Bella die in Wildlands hopelijk voor kleintjes gaan zorgen. En tot slot biggenredder Bram, de hond van de boswachter van Staatsbosbeheer die vier jonge hangbuikzwijntjes redde in het Kuinderbos. 

Huisdier van het Jaar
De winnaar van Huisdier van het Jaar wordt op woensdagmiddag 5 oktober bekendgemaakt tijdens het (Huis)Dier van het Jaar-feest in One Planet Den Haag. Dierenvriend en presentator Floris Göbel zal het programma verzorgen, de natuurfilm Serengeti wordt gedraaid en de aanwezige kinderen gaan naar huis met een goodiebag. Bestel nu je kaarten via www.kidsweek.nl/shop.

De genomineerde huisdieren zijn: hond Baloe van baasjes Hanne (11) en Otje (9) uit Breda, die 21 gedumpte cavia's in een sloot vond. Adoptiehond Raissa uit Tolkamer, die net als baasje Jayden (11) veel heeft meegemaakt. Brokkenpiloot Floyd uit Drodrecht van baasjes Tibbe (10) en Elynn (7), die in zijn eerste levensjaar al veel ongelukken veroorzaakte. En konijn Jip uit Buren, die werd achtergelaten in een bos en werd opgevangen door Lisa-Linn (11).

Over Kidsweek
Kidsweek biedt kinderen van 7 tot 12 jaar toegankelijk, betrouwbaar en relevant nieuws uit Nederland en de rest van de wereld en verschijnt wekelijks in een oplage van 63.000 ex. Ook kunnen kinderen elke dag terecht op www.kidsweek.nl en social media.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024