Geplaatst op:08-08-2022 Bijgewerkt op:08-08-2022 10:25 Van boer tot bord: Proef het Groene HartBron: Joke Pelser, Platform Groene Hart VerbindersSteeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.
 |
Veel restaurants in het Groene Hart weten dat er mooie producten en ingrediënten op een steenworp afstand te vinden zijn. Streekproducten vormen een belangrijke inspiratiebron voor hun kaart. Zo haalt De Woerdenaar wijn bij het Woerdens Wijnhuis en vlees van het Rietvelderrund van Boerderij Rietveld in Bodegraven, maakt De Watergeus uit Noorden een uniek gerecht met rivierkreeftjes uit de Nieuwkoopse Plassen, bereidt De Vrijstad uit Vianen met de wortels van boerderij de Lindenhoff uit Baambrugge verschillende gerechten en haalt De Dyck uit Woubrugge groente en fruit uit de eigen moestuin. Verder koken steeds meer restaurants, zoals (H)eerlijk Eten uit Nieuwerbrug aan den Rijn, De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk en Van Rossum Café uit Woerden met streekproducten.
Ook voor streekgebonden boerenijs hoef je het Groene Hart niet uit. Boerderij de Vriendschap in Zevenhoven en IJsboerderij De Stal in Ter Aar maken boerenijs van melk van hun eigen koeien. En natuurlijk zijn er veel theehuizen waar de bakkers huisgemaakt lekkers serveren, zoals De Sfeerstal in Nieuwveen, TaarTenTuin in Aarlanderveen en Theetuin [H]eerlijk in De Kwakel.
Restaurants en agrariërs, meld je aan
Het Groene Hart van Holland wil een complete lijst samenstellen met horecalocaties die met streekproducten werken en koken. Zodat toeristen en inwoners van het Groene Hart weten waar zij het platteland écht kunnen proeven. Horecaondernemers die koken en bakken met streekproducten of ingrediënten uit eigen tuin (of stal), kunnen mailen naar info@groenehart.nl. Ook agrariërs en ondernemers die hun producten leveren aan lokale horecaondernemers kunnen dit doorgeven op dit mailadres.
Genieten van eerlijk eten úit de streek, voor de boeren ín de streek.
www.groenehart.nl/proefhetgroenehart
 |
|
Meer berichten in deze categorie:
Molenkap Haarrijnse molen op speciaal transport (07-07-2025)
Meer dan 80.000 scouts beleven uitdagend zomerkamp (07-07-2025)
Kasteel Montfoort zag er heel anders uit (04-07-2025)
Elke zaterdag een inloop stadswandeling (04-07-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 juli 2025 (04-07-2025)
Blauwalg waarschuwing bij meerdere zwemlocaties in de regio (30-06-2025)
Lijst vermiste en gevonden dieren 27 juni 2025 (27-06-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 20 juni 2025 (22-06-2025)
Mee zing middag Ijsselzangers (20-06-2025)
Rommelroute in Linschoten op zaterdag 5 juli 2025 (19-06-2025)
Open ochtend Logeerhuis Bredius (18-06-2025)
Bezoek de mooiste tuinen van Nederland (18-06-2025)
Gasten van de Zonnebloem bezoeken tuin Polsbroek (16-06-2025)
Magische zeevonk op 24 juni in Haastrecht (16-06-2025)
Lijst gevonden en vermiste dieren 13-6-2025 (16-06-2025)
Eendenkooien Blokland (11-06-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 6 juni 2025 (06-06-2025)
Alzheimer Cafe regio Woerden Donderdag 19 juni (06-06-2025)
Burendag 2025: Organiseer jij een activiteit voor jouw buurt? (03-06-2025)
Je huis isoleren? In Montfoort is hulp beschikbaar (03-06-2025)
33e nieuwsbrief van Stichting De Steenfabriek Montfoort (03-06-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 mei 2025 (30-05-2025)
Bas Domburg exposeert in Stadsmuseum De Knoperij (26-05-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 23 mei 2025 (23-05-2025)
Lijst van gevonden en vermiste dieren 16 mei (17-05-2025)
|