StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:25-03-2022
Bijgewerkt op:25-03-2022 10:51

Doe ook mee en meet je waterkwaliteit in de buurt

Bron: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
    

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er genoeg planten en dieren in? Dat onderzoekt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden graag samen met jou. Je kunt direct aan de slag na aanmelding. Wil je eerst liever meer weten? Meld je aan en kom op dinsdag 5 april 2022 om 20 uur naar de online informatiebijeenkomst.

Heb je voorgaande jaren al meegedaan? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.

We hebben jouw hulp nodig
Help mee om in het groeiseizoen, van april tot en met september, het water in dorpen en steden nog beter in beeld te krijgen. Doe en denk je mee? Vul dan het aanmeldformulier in op hdsr.nl/meetjewaterkwaliteit. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Waarom onderzoek
De informatie, die het waterschap wil verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans. Die laten het waterschap en gemeenten uitvoeren om de ontwikkeling van de waterkwaliteit te volgen in stedelijk en landelijk gebied. Deze informatie kan ons helpen om (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk gebied te verbeteren.

Doe je ook mee?
Meedoen is eenvoudig. Voor het onderzoek gebruik je een telefoon (voor het maken van foto’s) en een vragenformulier. Daarnaast heb je een zelfgemaakte secchi-schijf of meethark nodig om het doorzicht en de waterdiepte te bepalen. Kijk voor meer informatie en foto’s op hdsr.nl/meetjewaterkwaliteit. Ook is het handig om een afvalknijper en tasje bij de hand te hebben om afval te verzamelen.

Online bijeenkomst
Heb je nog vragen over de uitvoering of waar je gaat meten? Die kan je stellen tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 5 april 2022 om 20.00 uur. Je kunt je daarvoor ook aanmelden via het aanmeldformulier. Je ontvangt dan een dag van tevoren een link voor deelname. Op hdsr.nl/meetjewaterkwaliteit staat ook een overzicht met meetpunten.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022