StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:08-03-2022
Bijgewerkt op:09-03-2022 10:03

Montfoort vangt vluchtelingen op in voormalig Rabobankpand

Bron: Harmke Martens, gemeente Montfoort. Foto Nettie Kuijer
    

De Montfoortse gemeenschap verwelkomt dinsdagavond 39 Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om gezinnen met gehandicapte kinderen en hun begeleiders. De groep krijgt opvang in het voormalig pand van de Rabobank aan de Hoogstraat. De Hersteld Hervormde Kerk, initiatiefnemer en eigenaar, stelt het pand per direct ter beschikking om hulp te bieden.

Hoe lang de opvang gaat duren is nu nog niet bekend.    

Initiatiefnemers in de gemeente stellen meerdere locaties beschikbaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit werd duidelijk tijdens de bijeenkomst in St. Joseph zaterdag jl.. De Hersteld Hervormde Kerk heeft – als initiatiefnemer en eigenaar- aangeboden het voormalige pand van de Rabobank per direct ter beschikking te stellen. Gezien de acute situatie waarin de Oekraïense vluchtelingen verkeren én de directe beschikbaarheid van deze locatie verleent de gemeente medewerking om deze opvang mogelijk te maken.

In twee 2 dagen tijd wordt het pand verbouwd tot een mooie opvang  voor Oekraïners.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor de opvang van de groep Oekraïense vluchtelingen zijn in volle gang. De gemeente ziet erop toe dat de opvang veilig en zorgvuldig gebeurt.
Omwonenden van de voormalige Rabobank zijn per brief geïnformeerd over de opvang.

Opvangduur

Gemeente Montfoort richt zich vooral op de noodopvang, registratie en coördinatie van de vluchtelingen. De samenstelling van de groep, gezinnen met gehandicapte kinderen, maakt crisisnoodopvang van maximaal zeven dagen niet geschikt. De intentie is dan ook om deze mensen voor langere tijd op te vangen in het voormalige Rabobank gebouw. Hoe lang de opvang gaat duren, is nu nog niet bekend.

Ook meehelpen?

Met ondernemers, inwoners en andere belangenorganisaties van Montfoort en Linschoten is samen de handen ineen geslagen om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. ‘Alleen kan je iets, maar samen kunnen we veel meer’ is het motto. Wilt u ook meehelpen aan deze gezamenlijk actie? Meld dan uw initiatief aan via www.montfoorthulpoekraine.nl.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022