StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:11-01-2022
Bijgewerkt op:11-01-2022 17:20

Gemeente Montfoort stelt Omgevingsvisie vast en zet hiermee ruimtelijke koers uit

Bron: Gemeente Montfoort
  

Op 13 december jl. heeft de raad de Omgevingsvisie ‘Vitale kernen in een waardevol landschap’ vastgesteld. In deze Omgevingsvisie hebben we onze ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving van onze gemeente voor de lange termijn vastgelegd.

Wat is de Omgevingsvisie?

In de visie leest u hoe de gemeente de toekomst van de fysieke leefomgeving voor zich ziet. De ‘fysieke leefomgeving’ staat voor datgene wat u ziet, voelt en ruikt. Dat zijn bijvoorbeeld gebouwen, wegen, parken, een schone lucht, sloten en rivieren. Maar ook meer sociale componenten, zoals gezondheid en veiligheid horen hierbij. Soms zitten daar tegengestelde belangen in of vragen nieuwe ontwikkelingen om keuzes. Daarom is de koers bepaald voor de fysieke leefomgeving van onze gemeente als geheel en stellen we -waar nodig- nu al per gebied bepaalde prioriteiten.

Waarom is de Omgevingsvisie van belang voor ondernemers en inwoners?

Met deze Omgevingsvisie zetten we een ruimtelijke koers uit. Daarmee is deze Omgevingsvisie geen compleet uitgewerkt plan, eerder een stip op de horizon. Het biedt kaders voor zowel grootschalige als kleinere initiatieven en zal worden gebruikt als afwegingskader voor ontwikkelingen die niet binnen het bestemmingsplan (of straks Omgevingsplan) passen. De gemeente gebruikt de visie ook als basis voor overleg met bijvoorbeeld buurgemeenten, provincie en waterschap. Omdat de Omgevingsvisie veel vaker herzien wordt dan bijvoorbeeld een structuurvisie of bestemmingsplan, kunnen we beter inspelen en meebewegen met trends en ontwikkelingen.

Ivo ten Hagen, wethouder ruimtelijke ordening: “De omgevingsvisie is gemaakt met inwoners, bedrijfsleven, buurgemeenten, waterschap, provincie en allerlei organisaties. We zien daarin zowel de tradities van Linschoten en Montfoort alsook de gedachten over toekomstige ontwikkelingen. Hij is nu vastgesteld, maar ontwikkelingen in de toekomst kunnen hierin opnieuw verwerkt worden. Dank aan de velen mensen die hieraan bijgedragen hebben.”

Keuzes voor de toekomst van onze gemeente

De Omgevingsvisie is gebaseerd op bestaande beleidsuitgangspunten. Wat nieuw is in de Omgevingsvisie, is de integrale benadering. Dit wil zeggen dat we niet vanuit één beleidslijn denken, maar alles gecombineerd hebben. Nieuwe ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving, zoals zoekgebieden voor zonnevelden en woningbouw, zijn hierin opgenomen. En er is meer ruimte voor ommetjes beschreven, daar waar dat kan. Dit betekent niet dat op basis van de visie nieuwe woningen, bedrijven, zonnepanelen en landschappelijk elementen gerealiseerd kunnen worden, hiervoor worden aparte procedures doorlopen.

Samenwerken aan fysieke leefomgeving

Uit de participatie blijkt dat inwoners, ondernemers en de raadsleden trots zijn op de plek waar ze wonen of hun bedrijf hebben, en er grote bereidheid is om bij te dragen aan bijvoorbeeld het klimaatbestendig maken van de gemeente en het duurzaam opwekken van energie op eigen perceel. De gemeente stelt zich hierbij faciliterend en samenwerkend op. De fysieke leefomgeving is van ons allemaal.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024