StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:25-06-2021
Bijgewerkt op:25-06-2021 09:31

Minkema sponsortocht voor water

Bron: Adrienne Lansbergen
  

Nu de coronaregels versoepeld zijn, kunnen leerlingen van het Minkema College zich weer inzetten voor leeftijdgenootjes en gezinnen in Oeganda. Vmbo-leerlingen van de negen eerste klassen van het Minkema College lopen woensdag 7 juli met een vrachtje van 1½, 3 of 6 liter water in Woerden rondom de Cattenbroekerplas in Waterrijk. Daarmee zetten zij zich actief in voor een project voor schoon drinkwater in Oeganda. Ze doen dat in samenwerking met de drie Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert.

Dit keer gaat het om een drinkwaterproject voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda). De Minkema-leerlingen hebben al twee keer eerder gelopen voor een ander waterproject in Oeganda. Dankzij hun inspanningen is dat project intussen afgerond.

Bij projecten als deze onderzoeken de Rotaryclubs vooraf of het verzamelde geld echt op de plaats van bestemming komt. Ook voor dit project geldt dat elke euro rechtstreeks terechtkomt bij de plaatselijke gemeenschap en ten goede komt aan het gestelde doel: schoon drinkwater.

Sponsoring welkom!

Onderweg kunnen de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders worden gesponsord, stempels behalen door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Dat kan een quiz zijn, het uitbeelden van een spreekwoord, het maken van een rekensom over water of een sportieve opdracht. Ook het aantal liters water dat naar de finish wordt gedragen, levert de leerling één of meer stempels op. De posten onderweg worden bemenst door vrijwilligers van de Rotary.

Naast de sponsorloop voor eerstejaars, kunnen alle derde klassen zich inschrijven voor diverse workshops. Op 5 en 6 juli worden bijvoorbeeld sleutelhangers, sieraden, kaarten e.d. gemaakt. Deze creaties kunnen door iedereen uit Woerden en omgeving worden besteld via een speciaal door leerlingen gemaakte website. De opbrengst van wat zij verkopen gaat ook naar het waterproject. Daarnaast wordt een aantal producten geschonken aan bijvoorbeeld een zorginstelling.

Iedereen die deze leerlingen sponsort zorgt voor extra motivatie van de leerlingen en draagt bij aan een goed doel.

In Nederland komt water thuis gewoon uit de kraan. In Oeganda moet het op een centrale plaats opgepompt en gezuiverd worden, waarna het thuis gebruikt kan worden (waardoor ziekten minder kans krijgen).

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024