StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:10-11-2020
Bijgewerkt op:10-11-2020 15:21

Woerden krijgt definitief Logeerhuis

Bron: Mirjam Bijlenga , projectleider
  

Er komt definitief een Logeerhuis voor Woerden en omstreken: een mooie plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne week ‘vakantie’ kunnen brengen. Een warm huis met goede zorg, persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en gezellige activiteiten voor de logé. 

Een substantieel deel van de benodigde financiën is intussen binnen, en de huurovereenkomst met  de stichting ’t Oude Landt is net getekend.  De bouw van het Logeerhuis kan beginnen!

Steuntje in de rug
Mantelzorgers, mensen die thuis zorgen voor een zieke dierbare, kunnen vaak wel een steuntje in de rug gebruiken. Een korte pauze in hun mantelzorgwerk helpt ze vaak langer vooruit te kunnen. De wetenschap dat de zorg voor hun dierbare in zo’n pauzeweekje in goede handen is, geeft ze rust.

Het Logeerhuis komt in het middendeel van het pand van de Stichting ’t Oude Landt, dat nu grondig kan worden verbouwd. Gasten kunnen  genieten van het uitzicht over het Landgoed Bredius aan de achterzijde en de vijverpartij aan de voorzijde. Het Logeerhuis is op loopafstand van zowel de gezellige binnenstad van Woerden als het landgoed zelf. Daardoor is het een locatie waar gasten alles vinden om echt het gevoel te hebben dat ze er uit zijn. Als de logé het naar zijn of haar zin heeft, kan de mantelzorger, die even niet hoeft te zorgen, ook beter ontspannen.

Warm hart
Het Oranjefonds, het VSBfonds Woerden, het Van der Wel-IJff Fonds, Stichting de Mantelmeeuw en het Investeringsfonds van de Gemeente Woerden dragen het Logeerhuis een warm hart toe. Samen zorgen ze voor een substantieel deel van het benodigde geld om de verbouwing van het pand te kunnen bekostigen.  Ook diverse kleinere (vaak lokale) fondsen zoals de RCOAK, de Stichting Aanvullende Gezondheidszorg Woerden, Vrienden voor Welzijn en Zorg Midden-Holland en het Rabo Dichtbijfonds zorgen er met hun bijdragen voor dat naast een sfeervolle inrichting ook een degelijke organisatie kan worden opgezet.

Aanvulling op Park Oudeland 
Het Logeerhuis is straks als zelfstandige organisatie met een eigen signatuur een mooie aanvulling op de vele functies die nu al op het Park Oudeland te vinden zijn, zoals wonen, wonen met zorg, een zelfstandig restaurant en een ontmoetingscentrum.

Het Logeerhuis gaat draaien met getrainde vrijwilligers, begeleid door twee coördinatoren. Hun belangrijkste uitgangspunt is dat logés zich er thuis voelen, waarbij uiteraard ook de verpleegkundige en medische zorg goed geregeld worden via de wijkverpleegkundigen van de thuiszorg.  

Wie meer wil weten over de zorgmogelijkheden van het Logeerhuis kan een mailtje sturen naar info@logeerhuisbredius.nl. Het Logeerhuis verwacht per 1 maart 2021 de eerste logés te kunnen ontvangen. Voor meer informatie, ook over vrijwilligerswerk en crowdfunding (nodig om de volledige financiering en de exploitatie de komende jaren rond te krijgen): www.logeerhuisbredius.nl

Nico van der Steeg (in zijn functie als voorzitter Stichting ’t Oude Landt) en Miranda Vlieger (voorzitter Stichting Logeerhuis Bredius) proosten op de komst van het Logeerhuis.

Het Logeerhuis krijgt zonnige kamers (beeld uit animatie) .
Logo Logeerhuis Bredius 

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024