StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:26-09-2019
Bijgewerkt op:26-09-2019 09:35

Meer dan 250.000 lessen voor leerlingen in digitale vaardigheden

Bron: Media Relations ING Nederland, Renske Piet,
  

ING Nederland fonds investeert in digitale vaardigheden van kinderen
Digitale geletterdheid, de kennis en vaardigheden om goed te kunnen blijven bewegen in onze samenleving, wordt steeds belangrijker. Deze urgentie volgt uit de Monitor Digitale Geletterdheid gericht op basisscholen, uitgegeven op DigiDinsdag, uitgevoerd in opdracht van het ECP | Platform voor de Informatie Samenleving en mede mogelijk gemaakt door het ING Nederland fonds. Het ING Nederland fonds deelt deze urgentie en vindt het belangrijk dat kinderen digitale vaardigheden leren. En dus biedt het ING Nederland fonds dit schooljaar wederom lessen aan voor kinderen. Meer dan 250.000 om precies te zijn. Dankzij de samenwerking met organisaties zoals Bomberbot en DesignWeek@School.

Op DigiDinsdag zijn de resultaten van de Monitor Digitale Geletterdheid bekend geworden. Het ING Nederland fonds heeft dit onderzoek gefinancierd. Belangrijke uitkomsten zijn dat een meerderheid (63%) van de leerkrachten aangeeft dat er een grote noodzaak is tot verbetering van de digitale geletterdheid van hun leerlingen. 51% van de leerkrachten geeft aan dat de noodzakelijke ICT-voorzieningen om die stap de komende vijf jaar te kunnen zetten, niet voldoen. 

Samenwerken om kinderen te bereiken
Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “Technologie speelt een enorme rol in de samenleving van vandaag. Kinderen weten eigenlijk niet beter. Technologie is geweldig als je het op een goede manier leert gebruiken. Met digitale vaardigheden ben je zelfstandiger. Snap je producten en diensten beter. Maak je meer kans op de arbeidsmarkt. Kun je gemakkelijk communiceren. Op een veilige manier. Het ING Nederland fonds wil graag dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen in de digitale wereld. Daarom investeren wij onder andere in de digitale vaardigheden van kinderen. Wij willen zoveel mogelijk basisscholen bereiken en bieden meer dan 250.000 lessen aan voor leerlingen in Nederland”. 

Het ING Nederland fonds werkt voor basisscholen samen met partners zoals bijvoorbeeld Bomberbot en Design Week@School. Zij maken de lesmaterialen, trainen docenten en helpen de scholen op weg. Het doel is om samen een grote inspanning te doen om zoveel mogelijk kinderen vandaag al digitaal vaardig en verstandig te maken. Vooruitlopend op de integratie van het onderwerp in het onderwijs curriculum in Nederland. 

Over het ING Nederland fonds
Het ING Nederland fonds is in 2015 opgericht en zet zich in voor een Nederland waarin iedereen digitale vaardigheden leert, mensen geldzaken beter begrijpen en werk voor iedereen bereikbaar is. Het ING Nederland fonds is partner van ongeveer 25 maatschappelijke ondernemers die eruit springen op deze drie thema’s.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024