StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:02-09-2019
Bijgewerkt op:02-09-2019 11:25

Zaterdag 21 september: World Cleanup Day

Bron: gemeente Montfoort
  

Wethouders Rensen en Ten Hagen sluiten aan bij opruimactie Montfoort

Zet de datum vast in de agenda en help mee zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor een gezamenlijke schoonmaakactie in de gemeente Montfoort. Er zijn al twee acties geregistreerd en wethouders Rensen en Ten Hagen zullen aansluiten bij één van deze opruimacties. Helpt u mee? Dat kan door aan te sluiten bij een actie of door zelf een actie te organiseren.

Inwoners van Montfoort en Linschoten zijn trots op hun gemeente en dat willen we graag zo houden. Dat kan alleen als het schoon is en schoon blijft op straten, parken en andere openbare plaatsen.

Gemeente Montfoort houden we samen schoon
Voor een schone gemeente zorgen we samen, want Montfoort en Linschoten is voor ons allemaal. De gemeente reinigt de stad en zorgt voor voorzieningen. Inwoners en bezoekers gooien hun afval in de bakken. De Zwerfvuilambassadeurs, actief sinds 2012, gaan geregeld met prikstok en vuilniszak op pad om zwerfvuil te rapen. Zo willen we in de gemeente zwerfafval tegengaan.

World Cleanup Day 2019!
Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Doel van de dag is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen. World Cleanup Day is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. 

Meedoen of zelf een actie organiseren
Door het hele land worden op World Cleanup Day acties georganiseerd. Bedrijven, scholen, sportverenigingen, instellingen vrienden en familie gaan die dag aan de slag om het zwerfvuil in Nederland op te ruimen. Deelnemen kan op twee manieren: 
•             Organiseer zelf een opruimactie
•             Sluit aan bij een al aangemelde opruimactie

Wethouders Rensen en Ten Hagen sluiten aan bij de opruimactie van de Zwerfvuilambassadeurs. De actie start vanaf het Hofplein. Gewapend met prikstok en vuilniszak gaan zij de stad door op zoek naar zwerfafval. Op de website van World Cleanup Day vindt u meer informatie over de actie en kunt u zien welke opruimacties gepland staan. Ook staat er een hele handige checklist voor wat er allemaal bij komt kijken. Aanmelden gaat ook via die website. 

https://www.worldcleanupday.nl/ 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024