StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:17-06-2019
Bijgewerkt op:17-06-2019 21:09

Nieuwsbrief # 1 Stichting Oud Montfoort

Bron: Stichting Oud Montfoort
  

Op 12 april zaten drie vrijwilligers bij de notaris in Oudewater. Op dat moment zag de Stichting Oud Montfoort het licht. Het stichtingsbestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Lex van Wijk, voorzitter, lexvanwijk@home.nl
  • Kees Bazuine, secretaris, kc.bazuine@ziggo.nl
  • Peter Gruters, penningmeester, tel. 06-1190 7746
  • Peter Versloot, bestuurslid, tel. 06-4665 1411
  • Charlotte Kling, bestuurslid, tel. 06-3021 4646

    U kunt ons helpen

    De Stichting Oud Montfoort heeft verschillende plannen.

    De collectie in de kelder van het Huis van Montfoort is voor een deel geïnventariseerd. De inventarisatie moet ook nog gedigitaliseerd en gefotografeerd worden. Het doel is dat de collectie in de toekomst op internet doorzoekbaar wordt. Fijn voor scholieren en studenten die aan een werkstuk werken, maar ook fijn voor collega Oudheidkamers en musea dat zij weten wat wij hebben voor een eventuele uitwisseling. Hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig op verschillende terreinen en ook geld om de juiste software aan te schaffen.

    We willen de studies naar de geschiedenis van Montfoort toegankelijk maken en aanvullen met nieuwe verhalen. De grote geschiedenis is wel bekend, maar juist de kleine geschiedenis, het dagelijks leven. Hiervoor is bronnenonderzoek nodig. Ook daarvoor zoeken we menskracht.

    We zijn op zoek naar voorwerpen en verhalen die gaan over de recente geschiedenis. Nu al krijgen we regelmatig voorwerpen, fotoboeken en verhalen. (Ook films, kaarten en audio-opnames zijn welkom.) Soms als gift, soms als bruikleen. Dat moet allemaal een plaats krijgen in de collectie. Wie wil ons daarbij helpen?

    Oude voorwerpen, zoals de getoonde kinderstoel, moeten soms gerepareerd worden of zelfs gerestaureerd. Mensen met gouden handjes zouden ons daarbij kunnen helpen. Maar reparaties en restauraties kosten geld, veel geld.

    We zouden graag willen laten zien wat er is. Daarvoor willen we een ruimte verwerven. Voor kopen is er héél veel geld nodig, voor huren is er maandelijks geld nodig (én de zekerheid dat we dat over een paar jaar nog steeds kunnen betalen). Er moet dan ook nog ingericht worden, het licht moet branden en de verwarming moet het doen. U begrijpt het …

    En als we dan een ruimte hebben, willen we inwoners, toeristen, scholieren en andere groepen kunnen ontvangen en rondleiden. Wie vindt het leuk om met mensen om te gaan en over Montfoort te vertellen? Wie helpt ons aan audio-visuele apparatuur?

    We zijn dus op zoek naar:
    Vrijwilligers op allerlei terreinen
    Vrienden die jaarlijks een bedrag willen schenken
    Sympathisanten die op zolder of in de kelder stukken geschiedenis hebben liggen en die voor het nageslacht in brede zin bewaard willen zien
    Sponsoren die eenmalige bedragen willen schenken of willen schenken in natura

    Ons bankrekeningnummer is: NL70 RABO 0341 5659 62. We zijn bezig om ons voor te bereiden op de aanvraag van de Culturele ANBI-status, waardoor uw gift extra aftrekbaar wordt.
    Binnenkort is onze website in de lucht en hebben we mailadressen. Voorlopig mailt u naar lexvanwijk@home.nl

    Of kom op dinsdagmorgen langs bij de Oudheidkamer in de kelder van het Huis van Montfoort (melden bij de balie van de gemeente, wij halen u op).
     

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024