StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-04-2019
Bijgewerkt op:26-04-2019 12:41

Jarenlange inzet beloond met een lintje

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort. Info via Gemeente Montfoort
    

“Het heeft zijne Majesteit behaagd…” Met deze woorden hebben mevrouw Van den Berg-Deurloo, mevrouw Van Buuren-Oostveen en de heer Severs op vrijdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen van burgemeester mevrouw mr. P.J. van Hartskamp- de Jong. Burgemeester Van Hartskamp-de Jong is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Drie Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor de samenleving. Zij zijn daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

“Er gaat heel wat aan vooraf”, vertelde burgemeester van Hartskamp. “ Na contact met kabinetsmedewerker Lenie,  kan er worden bekeken of het verzoek om decoratie haalbaar is. De criteria worden op papier gezet, beoordeeld door de burgemeester, de commissaris van de koning, het kapittel, de civiele orde en de minister. Daarna zet de koning persoonlijk zijn handtekening.” 

Mevrouw Van Buuren is sinds 1978 vrijwilligster in diverse functies. Zo is zij gastvrouw binnen de rooms-katholieke kerk en vervult een pastorale rol. Door de week en na de zondagviering werkt mevrouw volgens rooster en neemt zo nodig waar voor anderen. 

Ze werd gelokt naar het St. Joseph want “Het rooster was weer omgegooid.” Daar trof ze familie en vrienden. Met volle belangstelling luisterde ze naar wat de burgemeester haar allemaal te vertellen had.
Ze maakt sinds 1978 deel uit van het team interieurverzorging en vervult zij hand- en spandiensten voor de kerkgemeenschap. 
Sinds 1978 bemenst mevrouw op vrijwillige basis het winkeltje van woonzorgcentrum Antoniushof. Ze is daar aanspreekpunt voor de bewoners en zorgt ervoor dat zij zo nodig zelfstandig hun boodschappen kunnen doen.
Ook is mevrouw actief lid van het Katholiek Vrouwen Gilde en de Vrouwenraad. 

Gedurende een aantal jaren was mevrouw Van Buuren lid van het Vredesplatform. Daar was ze onder meer betrokken bij het Vredesplein op de jaarmarkt, de herdenking van de ‘Dag van de Mensenrechten’ en het Platform Noodhulp Vluchtelingen. Ook vroeg zij nadrukkelijk aandacht voor het Manifest Verdraagzaam Montfoort en was zij betrokken bij de ontvangst van de Vrouwen van Srebenica in Montfoort. Daarnaast begeleidde mevrouw in 2011 twee groepen Bosnische leraren tijdens hun kennismaking met Nederlands onderwijs. 

Mevrouw Van den Berg-Deurloo
Werd naar het St. Joseph gelokt door haar dochter. Ze had op de Lentemarkt een kleurenanalyse gewonnen en voor ze vertrokken moest er nog even iets afgeven in het St. Joseph.. dacht ze.

Mevrouw Van den Berg-Deurloo is een vrouw op wie men kan rekenen. Een vrouw voor wie niet snel iets teveel is. Zij viert dit jaar haar 40-jarig jubileum als volleybaltrainster. Begonnen als jeugdtrainster voor volleybalvereniging De Valk in Montfoort trainde zij in de loop der jaren ook andere verenigingen vanuit de overtuiging dat bewegen goed en belangrijk is voor de mens.

Mevrouw traint een groepje dames van boven de zeventig en begeleidt sinds 2014 wekelijks een loopgroep van mannen met dementie. Daarbij gaat haar aandacht niet alleen uit naar de mannen, maar ook naar hun partners. Als sprake is van ziekte of achteruitgang, bezoekt ze de mensen thuis. 

Sinds 2011 werkt mevrouw Van den Berg-Deurloo als vrijwilligster bij de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort /Linschoten (SWOM). Op vrijwillige basis werkt zij sinds 2014 bij Proxima terminale zorg in het gebied Lopikerwaard. Afhankelijk van de situatie waakt zij aan het bed, of geeft zij lichte verzorging. Daarmee ontzorgt ze de mantelzorgers. Tot slot zet mevrouw zich al jaren in voor de bewoners van de Bloesemhof. Zij werkt daar al minstens zeven jaar elke zaterdagochtend als vrijwilligster.

De heer Severs
Was heel blij toen hem werd verteld dat zijn zus Conny een lintje zou ontvangen. En daar wilde hij natuurlijk bij zijn. Zijn zus en de hele familie wachtten hem op en hij bleek zelf te worden onderscheiden. Burgemeester van Hartskamp vertelde over zijn belangeloze betrokkenheid bij vele zaken. 

De heer Severs is een man met een groot hart voor de linschotense samenleving maar ook internationaal is hij zeer actief. Vanaf 1980 is hij één van de organisatoren van de Koningsdag en de 60-plus koffieochtend de dag daarvoor. 
Daarnaast maakte hij tot 2010 deel uit van het bestuur van de manege de West Stichtse Ruiters. Daar raakte hij betrokken bij de organisatie van wedstrijden, hengstenkeuringen en gehandicaptendagen, onderhield jaar-in-jaar-uit de manege en was ook nog een aantal jaren stalmeester. 
Sinds de oprichting in 2013 is de heer Severs een zeer gewaardeerd lid van de historische Vereniging Oud Linschoten. Daar is hij onder meer betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Open Monumentendag en de opslag van historisch erfgoed uit Linschoten. 

In 1990 raakte de heer Severs betrokken bij de intocht van Sinterklaas in Linschoten. Sindsdien stelt hij namens de Stichting Linschotens Belang voor deze festiviteit bedrijfsruimte beschikbaar, doet de catering en zorgt voor de boot die de Sint en zijn Pieten naar het dorp vervoert. 
Daarnaast kan Stichting Linschotens Belang altijd een beroep op hem doen voor hand- en spandiensten bij de organisatie van andere dorpsactiviteiten. 

Vanaf 2013 zet de heer Severs zich belangeloos in voor ontwikkelingsprojecten in Gambia en Senegal. In Gambia zorgt hij er mede voor dat een schooltje draaiende kan blijven. Hij zet  zich in voor een landbouwproject dat niet alleen voedsel maar ook werkgelegenheid oplevert. Hij koopt, verzamelt, renoveert en verscheept hulpmiddelen voor deze projecten. Ook ondersteund hij Stichting SOPA. Een stichting die o.a. het doel heeft om het stoken op houtskool terug te dringen zodat er longschade bij de vrouwen en brandwonden bij de kinderen kan worden voorkomen.
 

27 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 27 foto's die bij dit artikel horen: Lintjesregen 2019

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023