StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-04-2019
Bijgewerkt op:13-04-2019 12:41

Truus en Hans Kamerling 50 jaar getrouwd

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Februari 1944, het laatste oorlogsjaar, besloten de Duitsers om een deel van Goeree Overflakkee door het openzetten van de sluizen onder water te zetten. De bevolking uit het oostelijk deel van het eiland moest evacueren. In het totaal moesten 16.000 mensen een plek elders zoeken. 

De ouders van Truus Kreeft belandden helemaal  in Groningen. Na de oorlog trokken veel families terug naar hun Zuid-Hollandse schiereiland, maar niet de familie Kreeft. Dat Truus en Hans elkaar toch vonden was te danken aan de gezellige logeerpartijen die Truus genoot bij Tante Lenie op Goeree Overflakkee. Daar ontmoette zij Hans en sloeg de vlam over. 

Op 11 april 1969, een gure, winderige dag,  trouwden Truus en Hans in Middelharnis. 50 Jaar later, 12 april 2019, ook een gure winderige dag, brachten Burgemeester Van Hartskamp en de pers bloemen en felicitaties naar Linschoten. 

Op de vraag hoe het paar vanuit het Zuid-Hollandse schiereiland in Linschoten terecht kwam volgde een mooi verhaal: Hans vertelde over zijn werk als hoogleraar in het universiteitscentrum in Utrecht. Ze bewoonden een flat in Utrecht maar zochten al een tijd in de regio naar een huis met een tuin. Vianen bijvoorbeeld. Maar ze zagen de bui al hangen, dat was een brug te ver.

Met vrienden werd een tripje naar Montfoort  gemaakt waar in 1972 volop werd gebouwd. Hans wilde niet dezelfde weg terugrijden over de Meerndijk  en besloot om over Linschoten terug te gaan. 
Ze sloten Linschoten direct in hun hart. Het groen, het oude centrum, en in Rapijnen werd volop gebouwd! In enkele jaren tijd groeide de bevolking van 5.000 naar 6.000 bewoners, waaronder dus de familie Kamerling, die werd uitgebreid met twee dochters. 

Hans was vaak van huis. Drie maanden in Japan, drie maanden in Zweden, conferenties over de hele wereld. Soms ging Truus mee, soms ook de kinderen, en soms ook opa Kamerling. Truus vond haar draai in Linschoten. Ze hielp o.a. op de school van hun kinderen, de Timotheüs, was vrijwilliger bij de gereformeerde kerk in Linschoten en werkte bijna 25 jaar op de administratie van het Hofpoort ziekenhuis.

Nu wonen ze al 25 jaar met veel plezier op De Duiker in Linschoten. Van hun dochters en kleinkinderen mogen ze niet verhuizen. Begrijpelijk, met zo’n mooi uitzicht, in zo’n heerlijk dorp.

5 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 5 foto's die bij dit artikel horen: Kamerling

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022