StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:11-11-2018
Bijgewerkt op:11-11-2018 12:45

Nieuwe Stadsprins is Ruben l ‘Homme de la Lune

Bron:
    

Het was goed druk en erg gezellig op zaterdagavond 10 november in De Commanderij van St. Jan te Montfoort alwaar rond 11 over 11 de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend werd gemaakt.

Uiteraard moest er eerst nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van vorig jaar. Prins Kevin le  Rêveur du Futur moest zijn Prinselijke versierselen weer netjes inleveren en werd in clownspak gehuld en was daarmee weer de grapjas die hij altijd al was. Onder luid applaus was Kevin weer gewoon Kevin van Engelen, levensgenieter. 

Hierna werd het publiek meegenomen in een filmreportage waarin 3 dappere Boutonniers bereid werden gevonden te gaan ontdekken of het ook mogelijk is om Carnaval in de ruimte te vieren. Jeroen Boumans, Ruben Hesselink en Michael Hummel hebben een maandenlange training moeten doorlopen om uiteindelijk in de hoogzomer van 2018 te worden gelanceerd naar de ruimte. Aangekomen in het tussenstation werden allerlei tests gedaan en uiteindelijk werd ook nog het maanoppervlak bereikt. Daar werd door 1 van de Boutonniers-astronauten uiteindelijk een echte solo-polonaise gelopen en bleek het tot de mogelijkheden te behoren ook in de ruimte Carnaval te vieren.

Op de terugweg naar de aarde werd het tussenstation weer aangedaan. Daar bleek het dat er voor de laatste etappe terug naar het aardoppervlak in de capsule maar plek voor 1 van de astronauten was om op tijd terug te zijn voor het 11e van de 11e feest.

Met ultieme precisie lande de capsule hangend aan een grote parachute met een grote klap exact voor de deur van de Commanderij van St. Jan in het centrum van Knopengein. De deur van de Commanderij ging open en met de Boutonniers vlag in de hand kwam de ruimtevaarder binnen. Nog geheel onherkenbaar vanwege een grote astronauten helm vervolgde hij zijn weg naar het bordes waar hij symbolisch de Boutonniers vlag in de grond plantte.
  
Nu was het tijd om bekend te maken wie van de 3 astronauten op tijd terug wist te keren op aarde om daar de scepter over Knopengein te mogen zwaaien. De voorzitter van Les Boutonniers, André Brugmans, feliciteerde de astronaut met zijn geslaagde missie en zijn veilige terugkomst op aarde. Daarna werd de astronaut gevraagd zich van zijn helm te ontdoen. De astronaut wilde dat maar wat graag en haalde de helm van zijn hoofd. Daar stond hij dan, Ruben Hesselink is de nieuwe Stadsprins van Knopengein. 

Ruben zal het komende seizoen de Carnavalsvierders voorgaan als Ruben l ’Homme de la Lune, “De Man van de Maan”. Met zijn 27 jaar is Ruben wederom een Prins die de jeugd en dus de toekomst van het Knopengeinse Carnaval vertegenwoordigd.

Ruben l ‘Homme de la Lune sprak hierna het publiek toe en vertelde dat hij enorm blij is Stadsprins van Knopengein te mogen zijn en dat hij heel veel zin heeft in het Carnaval. Ruben vertelde dat hij hoopt dat dit jaar het Carnaval tot in alle hoeken van het universum te vieren zal zijn, daarom ook zijn thema “Knopengein de Ruimte in”.

Ruben is dus 27 jaar, is geboren in Woerden maar woont alweer bijna 3 jaar in Montfoort. Hij heeft samen met zijn vriendin net een heus rijtjeshuis in Montfoort gekocht dus het ziet er naar uit dat hij zich prima thuis voelt in ons mooie IJsselstadje.
Ruben is klantenservice teamleider bij een grote, uit Engeland afkomstige, online witgoed retailer en in zijn vrije tijd mag hij graag een balletje slaan op de tennisbaan, een voetbalwedstrijd bezoeken en ook bezoekt hij graag de horeca in en om Montfoort. Uiteraard heeft ook de ruimtevaart zijn interesse vandaar ook zijn gekozen thema.

Ruben is nu 6 jaar lid van Les Boutonniers en is sinds vorig jaar de secretaris. Verder zit Ruben in de optochtcommissie, in de Bals & Evenementen (voor de SOOS) commissie, in de sponsorcommissie en is hij binnen de vereniging de kartrekker voor het Pullen op de Plaats feest.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Michael Hummel, Justin Verburgt en André Brugmans en uiteraard ook de Raad van 11 geïnstalleerd. Hierna was het tijd voor de polonaise onder begeleiding van de feestelijke klanken van hofkapel ZWUP. Leuk was het dat ook de kersverse Prinses van Les Femmes de Coeur, Prinses Prinses Daniëlle La Paillette de Fête Parfait!, op het feest aanwezig was. De 2 nieuwe hoogheden hadden het zeer naar hun zin en het feest ging tot in de kleine uurtjes door. 

Carnavalsvereniging Les Boutonniers denkt dat alle Knopengeiners met het thema “Knopengein de Ruimte in” weer een mooi aanknopingspunt hebben om zich fantastisch mooi te verkleden en dat ook de wagens op zondag 3 maart 2019 tijdens de grote optocht er fantastisch uit kunnen gaan zien. De vereniging heeft er alweer heel veel zin in.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022