StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Clubsupport

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-06-2018
Bijgewerkt op:10-06-2018 14:25

Briljanten bruidspaar Scheel Verheul

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Op 9 juni is het 65 jaar geleden dat de heer en mevrouw Scheel – Verheul elkaar zowel voor de kerk als in het gemeentehuis van Montfoort het ja-woord gaven.

Albert (89) en Helena (88) wonen al zins hun trouwdag op de Achterdijk, wat het ouderlijk huis van haar moeder was. Zij kregen 5 kinderen, 2 jongens en 3 meisjes, waarvan er vier hen 8 kleinkinderen schonk. Leendert, zoals bekend is getrouwd met Ben Brand. Ondertussen hebben ze ook al 14 achterkleinkinderen.

Albert begon al op jonge leeftijd te werken en wel in de kersenboomgaard. Van s ’morgens vroeg tot s ’avonds 19.00 uur op het land van Kurver, v.d. Berg en Hadelkamp kraaien en spreeuwen wegjagen met een ratel. Daar ontving hij dan 1 daalder per week voor. Dit was hij gauw zat en ging toen op het land werken bij het verzorgen van witlof en aardappelen. Dit deed hij tot zijn 18de.

Hij moest toen in militaire dienst en kwam terecht bij het muziekkorps van de Huzaren van Boreel, waar hij 2 jaar heeft gespeeld. Dat de muziek een grote rol speelt in de familie, want ook zijn vader speelde muziek en wel bij Sint Carolus, is wel duidelijk. Albert sloot zich aan en speelde Bugel, zijn 3 broers speelden ook bij Carolus, dus een echte familieaangelegenheid.

Daarnaast was hij vanaf zijn 15de actief als voetballer in het eerste van MSV’19. Op dit moment is hij nog steeds actief bij de biljartclub Kasteelzicht, waar hij met één zoon (Jaap) en 2 schoonzoons (Toon en Arnold) nog menig potje biljart speelt. Daarnaast is hij 10 jaar begeleider van de Scootmobielclub geweest en trekt er nu af en toe op uit op de duo-fiets van de SWOM.

Ze hebben elkaar wel op een bijzondere wijze leren kennen. Helena, geboren op Willeskop, was met 2 vriendinnen aan het wandelen op de Nieuweweg, waar ze Albert tegenkwam die daar ook met een vriendin liep. Toen hij zei, met haar ga ik trouwen, liep zijn vriendin meteen kwaad weg. Ze hebben 6 tot 7 jaar verkering gehad, voordat ze elkaar het jawoord gaven.

Helena was vooral druk als naaister, waar ze op een industriële machine die eens om de 6 weken bij haar werd geplaatst, om allerlei leren en skai producten in elkaar te zetten. Daarnaast heeft ze heel veel vrijwilligerswerk verricht. Zij verzorgde o.a. de dekens die bestemd waren voor Roemenië, dat de gebreide stukken lapjes aan elkaar werden gemaakt. Daarnaast was zij op latere leeftijd heel actief om de dochters, als deze aan het werk waren op het thuisfront te ondersteunen.

Albert tenslotte was altijd aanwezig bij de inkomst van de avondvierdaagse, waar de kinderen c.q. kleinkinderen een presentje kregen van opa. Dit jaar moet hij helaas verstek laten gaan, maar hij maakte het een beetje goed, door burgemeester van Hartskamp, die voor een prachtige bos bloemen had gezorgd, te verrassen met een Briljant geslepen presse-papier. Hier was zij aangenaam verrast door. Het echtpaar zal op een later tijdstip tezamen met familie, vrienden kennissen nog een feest geven in de St. Joseph.

 

    






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Clubsupport

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022