Geplaatst op:19-03-2018
Bijgewerkt op:19-03-2018 16:45

s.v. Lopik deelt wederom de punten met DESTO

Bron: Bert Haars

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Utrecht in een 3-3 gelijkspel. Ook in deze ”return” bleken de ploegen aan elkaar gewaagd en stond er na 90 minuten spelen 2-2 op het scorebord. Lopik kon vanmiddag toch aantreden met keeper Twan Schimmel onder de lat. Vrijdagmiddag werd de door Lopik aangevochten schorsing van Schimmel alsnog geseponeerd door de KNVB.

In de snijdende harde en koude wind begon DESTO met de wind in de rug en dat gaf toch wel veel voordeel. De bezoekers starten sterk en zette Lopik direct zwaar onder druk. In de 16e minuut resulteerde dit in een doelpunt van Mason Damon, 0-1.

Toen Benji Kers vier minuten daarna - een van de lat terugkaatsende bal - ook binnenschoot leek het een wel heel lastige middag te gaan worden voor Lopik. Zoals gezegd speelde de harde wind een belangrijke rol maar het moet gezegd dat DESTO prima voetbalde en bovenliggend was in de eerste helft. In de 40e minuut kwam er een spaarzaam kansje voor Melvin Lamens om de aansluitingstreffer te scoren, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen om doeltreffend uit te kunnen halen.

Nét voor rust negeerde de overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter Van der Vaart het vlagsignaal voor buitenspel en mocht Lopik van geluk spreken dat de doorgebroken DESTO-speler de bal op de paal schoot.

Na een warme kop thee begon Lopik met de wind in de rug en trainer Van Schaik bracht direct de jeugdige aanvaller Jordy Keja binnen de lijnen voor verdediger Matrix Tuls om nu ook druk op DESTO te kunnen uitvoeren. In de 56e minuut volgde een vrijetrap voor Lopik, Reda Reddam belaste zich hiermee en schoot de bal niet alleen langs de muur maar verraste ook keeper Jordy Pouw met zijn prima trap en Lopik had de aansluitingstreffer op zak, 1-2.

Lopik ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en na een prima lopende aanval in de 63e minuut tussen Reddam, Davy Boon en Jordy Keja werd een afgeslagen schot van Ardy de With daarna wederom voortreffelijk ingeschoten door Reddam, en stond de 2-2- op het scorebord.

Het spel ging daarna over en weer en de ploegen waren in deze fase redelijk aan elkaar gewaagd. In de 74e minuut had Tom de Vries zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten maar de DESTO-speler schoot tot opluchting van Lopik naast. De meeste kansen waren er daarna toch wel voor DESTO maar Twan Schimmel hield Lopik knap op de been. De thuisploeg werkte hard om de punt vast te houden en kreeg zelf slechts kleine mogelijkheden om aanvallend voor gevaar te zorgen.

In de 82e minuut ging de jeugdige Rick Timmer van Lopik nog een keer knap door over links maar zijn voorzet werd niet opgepikt door zijn medespelers. Enkele minuten daarna werd de doorgebroken spits Ardy de With knap verdedigd waarmee Lopik zijn aanvallende kruit had verschoten en uiteindelijk tevreden kon zijn met de behaalde punt. Beide ploegen blijven door dit resultaat meedraaien in de subtop.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jacco Borst, Matrix Tuls (46e Jordy Keja), Floor Manschot, Rick Timmer, Mark Broekhuizen (80e Peter van Wijk), Davy Boon, Melvin Lamens, Bas Landman (38e Jako den Uyl), Reda Reddam, Ardy de With.