Geplaatst op:19-02-2018
Bijgewerkt op:19-02-2018 08:50

v.v. Montfoort in evenwicht met concurrent Sliedrecht1

Drie keer per week rijdt Jurdany Koster met zijn opa vanuit het Haagse richting Montfoort. Voor de 21-jarige talentvolle aanvaller was tot nu toe wat betreft de competitie nog geen basisplaats weggelegd, maar afgelopen zaterdag was daar dan het grote moment en dat betaalde zich, zoals later bleek, geweldig uit.

Montfoort had na het teleurstellende gelijkspel tegen lantaarndrager GJS wel wat recht te zetten en trainer Aart Jan van Boksel startte dan ook met een zeer aanvallend concept. Vanaf de 1e minuut ging Montfoort fel uit de startblokken en zette Sliedrecht behoorlijk onder druk. Al na ruim 1 minuut spelen was het bij Sliedrecht alle hens aan dek en werd de bal uit een hoekschop ternauwernood van de doellijn getrapt.

Sliedrecht kwam nauwelijks aan aanvallen toe, maar in de 10e minuut was het Luciano van Harlingen, die de mee opgekomen Dennis Verhoef op maat bediende, die op zijn beurt Danny van Laarhoven in stelling bracht en doelman Vianen kansloos liet.

Lang kon de ploeg van Michel Langerak echter niet genieten, want enkele minuten later was het Marck van Baal, die vanaf het middenveld opstoomde en Jurdany Koster in stelling bracht en tot grote vreugde zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Montfoort pakte de draad van de eerste fase weer op en bleef druk zetten zonder tot echte grote scoringskansen te komen. Sliedrecht moest echter wel enkele keren aan de noodrem trekken, waardoor de warrig fluitende scheidsrechter Metsemaekers uit het Limburgse Beek de gasten tot 2 maal toe op een gele kaart moest fêteren.

10 Minuten voor het verstrijken van de 1e helft was het de soms irritante Dennis Verhoef, die de bal bij Don Mimpen ontfutselde. Zij lob over doelman Vianen ging, tot opluchting van de Montfoortse aanhang, langs de verkeerde kant van de paal.

In de 2e helft zakte het peil van de wedstrijd, maar opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Jurdany Koster, die zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette. In de 59e minuut maakte Ricardo Bakker volgens scheidsrechter Mutsemaekers hands binnen de 16 meter en resoluut wees hij naar de stip. Daarbij werd de Montfoortse verdediger wel extra gestraft met een rode kaart, waardoor Montfoort met 10 man verder moest. Het was Dennis Verhoef, die uiteindelijk het vonnis velde en de ploegen opnieuw op gelijke hoogte bracht.

In de slotfase kreeg Montfoort nog 3 100% kansen om de wedstrijd in het voordeel te beslissen, maar scherpte en geluk ontbraken, waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde. In de slotseconden kreeg ook  Bas Stokkom zijn 2e gele kaart en dus rood, waardoor ook op dat gebied de ploegen weer in evenwicht waren.

Hoewel Montfoort, gezien het vertoonde spel, zichzelf misschien enigzins tekort deed, heeft het richting de supporters toch wel het een en ander recht gezet. Er werd gestreden voor elke meter en ook in verdedigend opzicht straalde de ploeg meer rust uit.

Door het gelijke spel blijft Montfoort steken op een 4e plek. Wil de ploeg aansluiting houden met de top 3, dan zullen komende zaterdag  tegen DHSC, de ploeg van Rodney Sneijder, wel de punten uit Utrecht moeten worden meegenomen. Beide ploegen hebben elkaar dit seizoen al bij diverse gelegenheden getroffen en beide ploegen ontlopen elkaar niet veel. Een spannend duel staat de ploeg van Aart Jan van Boksel dan ook opnieuw te wachten met als inzet aansluiting bij de top.