StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:02-04-2024
Bijgewerkt op:02-04-2024 14:35

Agrarisch Avontuur bij De Boer-Op naar Linschoten

Bron: Gerben van de Weerd, ACW
  

Op zaterdag 13 april nodigt het Agrarisch Centrum Woerden je uit voor een dag vol ontdekkingen tijdens 'De Boer Op'. Dit jaar leidt de route naar Linschoten, waar de families Kreuger, Doornenbal en De Regt hun deuren openen voor bezoekers. Vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur zijn alle agrarische familiebedrijven en De Proeftuin Linschoten te bezichtigen.


Commissieleden van de Boer Op van het Agrarisch Centrum Woerden Van links naar rechts: Arjan Laan, Lydia Kemp, Gerben van der Weerd en  Annemieke Kastelijn.

"De route langs de deelnemers beslaat ongeveer 11 kilometer en we raden ten zeerste aan om de route per fiets af te leggen", zegt Gerben van de Weerd, voorzitter van de organiserende commissie van het Agrarisch Centrum Woerden.


archieffoto ACW gemaakt bij eerdere Boer Op

De tocht begint in Woerden bij de familie Kreuger aan de Kromwijkerdijk 15. Hier kunnen bezoekers zien hoe zeugen, biggen en vleesvarkens worden gehuisvest volgens de hedendaagse milieu-, welzijns- en hygiëne-eisen. Met een uniek uitzicht vanuit een skybox in de kraamstal kunnen bezoekers een kijkje nemen.

Vervolg de route naar Proeftuin Linschoten aan de Noord Linschoterdijk naast boerderij nummer 26, waar gezonde groenten worden geteeld met een passie voor natuur en biologische landbouw. Een rondleiding biedt inzicht in kleinschalige, natuurvriendelijke groenteteelt, en kinderen kunnen deelnemen aan de "wie-kweekt-de-grootste-bloem-wedstrijd".

Daarna gaat de tocht naar het melkveebedrijf van de familie Doornenbal aan de Noord Linschoterdijk 2, waar koeien, schapen en paarden worden gehouden. De melk wordt geleverd aan FrieslandCampina voor een assortiment van heerlijke zuivelproducten.

De route eindigt op de boerderij van de familie De Regt aan de Cattenbroekerdijk 46, waar ongeveer 130 koeien worden gemolken met behulp van melkrobots. De route zoals hier beschreven start bij de familie Kreuger aan de Kromwijkerdijk  in Woerden, gaat via Landgoed Linschoten en door het dorp Linschoten naar de boerderij van de familie De Regt aan de Cattenbroekerdijk. Natuurlijk is anders rijden ook mogelijk. Met een gele vlag zijn de deelnemende familiebedrijven en de proeftuin herkenbaar.________________________________________
●    Het hele programma zie: www.deboeropwoerden.nl
●    Vragen? Bel Annemieke Kastelijn: 06 53 54 78 99
●    Om 10.30 uur is de officiële opening door burgemeester Victor Molkenboer bij de familie Kreuger Kromwijkerdijk 15 te Woerden

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Stadspraet (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024