StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:28-12-2023
Bijgewerkt op:28-12-2023 15:04

Mooie samenwerking ten behoeve van logés.

Bron: Logeerhuis Bredius
    

Stichting Logeerhuis Bredius zet een mooie stap. Per 1 januari is elke logé die zich aanmeldt bij het Logeerhuis altijd gegarandeerd van de verpleegkundige zorg die hij of zij nodig heeft.
De stichting gaat hiervoor een samenwerking aan met Thuiszorg Jasmijn, een deskundige en persoonlijke organisatie die graag deze taak op zich neemt. “Zo komt er meer continuïteit voor alle logés die zich aanmelden en hoeft er nooit nee te worden verkocht doordat er onvoldoende thuiszorg beschikbaar is”, zegt Mirjam Bijlenga, directeur van het logeerhuis. “ Ten gevolge van de zorg schaarste hebben thuiszorgorganisaties niet altijd de ruimte om extra cliënten aan te nemen, zeker niet als het maar om een korte logeerperiode gaat.

Daarnaast willen we graag dat de mensen die vaker in het logeerhuis komen altijd de vaste medewerkers tegenkomen en altijd op tijd in de ochtend geholpen worden. Zo kan men ook maximaal genieten van de periode in het logeerhuis en nog op pad voor activiteiten. Want in het mooie Brediuspark aan de achterzijde van het logeerhuis wordt veel gewandeld of vrijwilligers gaan met de logés op de duofiets een rondje door Woerden”.
Het Logeerhuis is hiermee binnen bereik gekomen van iedereen die van een naaste, de mantelzorger, zorg krijgt vanwege een ziekte of aandoening. Belangrijk wanneer de naaste tijdelijk even een ‘pauze’ van het zorgen nodig heeft. In Nederland zullen steeds vaker naasten de mantelzorgrol moeten oppakken. Een voorziening zoals Logeerhuis Bredius geeft dan een beetje lucht.

Iedereen uit de gemeente Woerden, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Oudewater en Montfoort kan bij overbelasting, of om dit juist te voorkomen, een beroep doen op het logeerhuis via de gemeente. “Waarbij we mensen altijd aanraden eerst het logeerhuis te bellen zodat we mensen aan de hand mee kunnen nemen in het zorglandschap. Door veel regels kan dit soms best ingewikkeld voelen”, vult Bijlenga nog aan. Het Logeerhuis is altijd bereikbaar via 0348591010.       

Marianne Verboom (Thuiszorg Jasmijn) en Mirjam Bijlenga (Logeerhuis Bredius) tekenen voor een mooie samenwerking
 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024