StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-11-2023
Bijgewerkt op:06-11-2023 18:34

Hof wijst schadeclaim heer Jansen tegen gemeente af

Bron: Gemeente Montfoort
    

Het schadebedrag van ruim € 400.000 dat de heer Jansen heeft geclaimd vanwege het tijdelijk niet kunnen verhuren van parkeerplaatsen is door het Hof afgewezen. Het Hof constateert dat de heer Jansen de schade niet heeft kunnen bewijzen en dat de heer Jansen de proceskosten van de gemeente moet betalen. Hiermee komt na alle jaren van procederen een eind aan dit geschil.

De rechtbank wees eerder al de vordering van de heer Jansen volledig af. In hoger beroep heeft het Hof daarna in een tussenarrest bepaald dat drie soorten van schade in aanmerking kwamen voor een mogelijke vergoeding. Dit betrof mogelijke schade aan de derving van huurinkomsten van parkeerplaatsen, de overleguren met de gemeente gedurende enkele maanden en kosten voor vaststelling van schade en aansprakelijkheid.

Volledige afwijzing vordering voor gederfde huurinkomsten
In het definitieve besluit heeft het Hof vastgesteld dat heer Jansen niet in staat was om de beweerde schade als gevolg van verlies aan huurinkomsten afdoende te bewijzen. Oorspronkelijk eiste hij een bedrag van een kleine
 300.000,--, dat hij later in hoger beroep verhoogde tot ruim € 425.000,-. Deze vordering is door het Hof volledig afgewezen. Over de overleguren heeft het Hof geoordeeld dat heer Jansen recht heeft op een vergoeding voor de overleguren met de gemeente in de maanden juli tot en met oktober 2012. Door de afwijzing van de vordering voor de derving van huurinkomsten, zijn er geen kosten voor de vaststelling van schade en aansprakelijkheid verschuldigd. Nu de heer Jansen door het Hof in het ongelijk is gesteld, moet hij de proceskosten van de gemeente betalen.

Afsluiting
Deze uitspraak bevestigt de gemeente in haar standpunt na alle jaren van procederen over dit onderwerp. De advocaten werken uit wat er precies betaald moet worden aan de gemeente.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024