StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:01-11-2023
Bijgewerkt op:01-11-2023 20:34

Feest van dankbaarheid bij Riet en Gert van der Linden

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

A.s. Zondag zijn Riet de Lange en Gert van der Linden 60 jaar getrouwd. Burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort bracht hen woensdag 1 november een gezellig bezoekje en een bloemetje.

Het bruidspaar straalt de liefde voor elkaar uit. “De klik was er meteen, toen we elkaar de eerst keer zagen. Geen dag hebben we eraan getwijfeld,” vertelde Gert enthousiast. Het was een mooie tijd. Ik zat in dienst en eens in de twee weken kreeg ik verlof en ging naar Riet.”   

Na zijn diensttijd ging Gert werken bij De Kamper als timmerman. Zijn vriend werkte als metselaar en samen maakten ze het plan om hun eigen huizen te gaan bouwen. Gert kon een lapje grond aan de Kippenkaai kopen, zo genoemd omdat veel bewoners daar kippen hielden.

Tijdens de strenge winter van 62-63 maakte Gert alle kozijnen en ramen.  Het noorden noteerde in januari 25 ijsdagen en op 18 januari daalde de temperatuur in Joure tot min 21 graden en juist die dag werd de Elfstedentocht gereden. In maart, na de vorst, begon hij met de bouw van hun huis. Gert en Riet gaven hun huis de naam: “Na Vijven,” want het werd na werktijd (toen nog 48 uur per week) gebouwd.

 

Riet naaide zelf haar trouwjurk en het stel trok in de mooie woning, Echter, tot grote woede van Riet werd ze ontslagen bij de bank in Woerden bij haar trouwen. Heel normaal in die jaren. “Daar zat ik, we hadden het geld goed kunnen gebruiken.” Met de komst van de kinderen kwam er weer genoeg werk op haar pad, en later vond ze gelukkig weer een fijne administratieve baan.

Nog steeds wonen Riet en Gert met plezier in hun huis met prachtige tuin waar ze niet alleen van genieten maar ook zelf alle werk verrichten. Creatief als Gert is heeft hij allerlei leuke elementen in de tuin gemaakt, maar ook voor de kinderboerderij. Stilzitten is er niet bij, Riet en Gert sporten dagelijks. Er wordt gewandeld en gefietst. Dagelijks zet Riet een gezonde maaltijd op tafel van verse groente, en weinig zout en vet.

Toen bleek dat door de automatisering veel gereedschappen niet meer werden gebruikt en op de schroothoop dreigden te belanden vond Gert daar een mooie bestemming voor via “Gered Gereedschap.” Jaren verzamelde hij gereedschappen en ging zelfs met Jan Glissenaar op reis naar Tanzania. De hulp die nog steeds wordt gegeven is praktisch en concreet. Zie www.geredgereedschap.nl
 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024