StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:05-07-2023
Bijgewerkt op:05-07-2023 10:50

Impressie ondertekening horeca convenant 4 juli 2023

Bron: Ad Huizer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Dinsdagmiddag 4 juli 2023 verzamelen de politie, Koninklijke Horeca Nederland, de plaatselijke horecaondernemers en de pers zich in het Huis van Montfoort. De bijeenkomst heeft als resultaat het ondertekenen van het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Met de ondertekening is de formele samenwerking tussen de verschillende partijen een feit. Doel van deze samenwerking is om het uitgaansklimaat in onze gemeente veilig te houden en wanneer nodig te verbeteren.

Trots
Burgenmeester Petra van Hartskamp benadrukt dat ze trots is op de samenwerking met politie en horeca om uitgaan veilig te houden. Vanuit gezamenlijk eigenaarschap wordt altijd bekeken hoe incidenten kunnen worden opgelost. 

Veiligheid waarborgen 
Simone van de Koninklijke Horeca Nederland vertelt hoe belangrijk het is om de veiligheid te waarborgen voor degenen die uitgaan in onze gemeente. Iedereen moet zich veilig voelen en onbezorgd kunnen uitgaan. Raddraaiers zijn niet welkom in de horecagelegenheden in  Montfoort en Linschoten. 

Waarom is convenant nodig? 
De woordvoerder van de politie legt uit waarom convenant nodig is. Veilig en.plezierig uitgaan is heel erg belangrijk. Het convenant versterkt de samenwerking tussen de betrokken partijen. Als het goed is hoeft van het convenant geen gebruik te worden gemaakt. In Montfoort gaat het best goed!! Er zijn alleen zorgen om het middelengebruik binnen de gemeente, maar dat is helaas een landelijke trend. 

Het komt voor dat horecaondernemers worden geconfronteerd met bezoekers die de ondernemers, het personeel of andere gasten overlast bezorgen. Het gaat hierbij om mishandeling, lastig vallen, drugsgebruik of het verhandelen ervan of geweld. Een van de maatregelen die opgenomen is in het KVU-convenant, is een ontzeggingsbeleid. Deze maatregel werkt tweeledig. Overlastgevers kunnen voor langere  tijd (bv 6 maanden) geweigerd worden in alle uitgaansgelegenheden in onze gemeente. Aan de andere kant weten potentiële overlastgevers vooraf wat de gevolgen zijn als ze zich misdragen. 

Ondertekening convenant
Onder het genot van een kop koffie worden gedachten tussen de hoeraondernemers uitgewisseld. Goed om vast te stellen dat de horeca in Montfoort unaniem de gekozen gedragslijn onderschrijft. 

Foto's
Op bovenstaande foto ondertekenen de 3 partijen (burgemeester, Koninklijke Horeca Nederland en politie) het convenant. 
De groepsfoto hieronder staat symbool van de eensgezindheid binnen de horeca om de samenwerking succes te laten verlopen. 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024