StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:03-04-2023
Bijgewerkt op:03-04-2023 19:08

De 1 april grap die een serieuze boodschap bracht

Bron: Maartje Oosterink, communicatieadviseur TeamAlert
    

Afgelopen week kondigde TeamAlert de lancering aan van hun nieuwe innovatieve deelscooter BEAM. Een scooter met ingebouwde laser die jonge bestuurders veilig en verantwoord thuis zou laten komen na een avondje stappen.

Wat bleek? Het was allemaal een 1 april grap!
Jonge bestuurders veilig in het verkeer
Over een geprojecteerde lijn rijden om te testen of je nog veilig kan rijden na een avondje stappen met vrienden. De BEAM deelscooter zou dé oplossing zijn om rijden onder invloed tegen te gaan. Het was een 1 april grap van TeamAlert met een belangrijke boodschap. Uit recent onderzoek van TeamAlert is namelijk gebleken dat ruim een kwart van de jonge deelscootergebruikers wel eens onder invloed heeft gereden, voornamelijk na alcoholgebruik. Dit is voor TeamAlert een zorgwekkende uitkomst die vraagt om actie.

"Met onze 1 april grap wilden we op een ludieke manier aandacht vragen voor het probleem van alcohol- en drugsgebruik op deelscooters. We willen hiermee benadrukken dat er actie nodig is om dit probleem aan te pakken zodat jonge bestuurders veilig deelnemen aan het verkeer", legt onze woordvoerder Maartje Oosterink uit. "We hopen dat deze grap een gesprek op gang heeft gebracht bij zowel jongeren als de deelscooterbedrijven en gemeenten. Inmiddels is TeamAlert in gesprek met een aantal deelscooterbedrijven om samen te kijken naar mogelijke oplossingen."

Jongeren en verkeersveiligheid
TeamAlert zet zich dagelijks in om het aantal jongeren dat betrokken is bij een verkeersongeval te verminderen. Met hun campagnes en initiatieven willen ze jongeren uitdagen slimme keuzes te maken in het verkeer. TeamAlert roept op tot meer bewustwording en verantwoordelijkheid in het verkeer en blijft zich inzetten voor de verkeersveiligheid onder jongeren.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023