StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:04-01-2023
Bijgewerkt op:04-01-2023 17:04

Woninginspecties voor de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling gestart

Bron: Gemeente Montfoort
    

Half december 2022 hebben de eerste woninginspecties voor de Gemeentelijke VerduurzamingsRegeling (GVR) plaatsgevonden, uitgevoerd door De Woonpas. De belangstelling voor de GVR is groot, nadat de gemeente begin december startte met deze regeling in de wijken Tabakshof en Heeswijk. Om de hoeveelheid aanvragen in goede banen te kunnen leiden, is gekozen voor een wijkgerichte aanpak. De andere wijken in onze gemeente komen daarna aan de beurt. Met de GVR kunnen woningeigenaren hun huis verduurzamen zonder dat hun maandlasten voor energie stijgen.

Woninginspectie
De Woonpas neemt de woningeigenaar al het werk en zorg voor het verduurzamen van de woning uit handen. Nadat er een telefonische intake heeft plaatsgevonden, komt een inspecteur van De Woonpas langs voor een woninginspectie. Tijdens de inspectie worden verschillende aspecten van de woningen bekeken, zoals isolatie, het energieverbruik en de mogelijkheid voor zonnepanelen. Op basis hiervan wordt een aanbod gedaan.

Verduurzamen zonder hogere maandlasten
In ruil voor de verduurzaming betaalt de woningeigenaar een gemeentelijke belasting. Deze wordt opgebracht door de besparing op de energierekening. Het uitgangspunt is dat de woonlasten voor de woningeigenaren hierdoor niet hoger worden, maar in veel gevallen zelfs lager. De belasting rust op de woning en gaat bij verkoop van de woning over op de nieuwe eigenaar.

Informatiebijeenkomsten voor Tabakshof en Heeswijk
Op 11 en 12 januari 2023 vinden informatiebijeenkomsten plaats in het Huis van Montfoort. Tijdens de bijeenkomsten wordt de GVR in detail toegelicht en is er ruime gelegenheid voor vragen. Ook kunt u met een specialist in gesprek gaan over bijvoorbeeld uw persoonlijke woonsituatie. Woont u in de wijk Tabakshof of Heeswijk en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan op www.dewoonpas.nl/montfoort.

Aanmelden voor de GVR
Wilt u direct aan de slag met de GVR? Meld u dan aan via www.dewoonpas.nl/montfoort of door te bellen naar 088-3443303. Woont u niet in de wijken Tabakshof of Heeswijk? Dan mag u zich al wel aanmelden voor de GVR. De Woonpas houdt u dan op de hoogte wanneer de GVR voor uw wijk van start gaat. Meer informatie over de GVR leest u op www.montfoort.nl/gvr. Vacature Medewerker Bestuurssecretariaat 2

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024