StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-10-2022
Bijgewerkt op:07-10-2022 09:13

We Sluiten de Linies

Bron: Titia de Leeuw
    

Hollandse Waterlinies letterlijk uitgelicht

We Sluiten de Linies zet de Hollandse Waterlinies op 14, 15, 21 en 22 oktober in de schijnwerpers van 19.00 tot 22.00 uur. Vier avonden zijn forten, vestingsteden, sluizen en andere waterwerken het toneel van mooie verhalen, verrassende optredens én spectaculaire lichtprojecties. Kijk voor het volledige programma op www.wesluitendelinies.nl.

We Sluiten de Linies draait om de bouwwerken van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Welke betekenis hadden de waterwerken in de Hollandse Waterlinies? Hoe werkten ze en wat was hun taak? Naast het militaire verhaal gaat het ook over de huidige en toekomstige rol van de linies in het waterbeheer. Enthousiaste vertellers brengen de verhalen tot leven. Ook zijn er optredens en is er gelegenheid om een hapje te eten.


Zeesluis Edam

Van noord naar zuid
Het programma is verspreid over twee weken en loopt van noord naar zuid. Zo zijn er op 14 oktober in het gebied van de Stelling van Amsterdam lichtprojecties bij Fort bij Edam, kan Fort bij Spijkerboor in de Beemster worden bezocht en is ook zeker een bezoek aan het Boezemgemaal bij Spaarndam aan te raden. Op 15 oktober staan onder meer Vesting Muiden, Nieuwersluis, Fort Maarsseveen en Fort Vreeswijk met de Oude Sluis in het teken van We Sluiten de Linies. Wie meer wil kan 21 en 22 oktober verder zuidelijk afzakken voor het tweede deel van het evenement. Bijvoorbeeld naar Wijk bij Duurstede, Fort Everdingen en Woudrichem.

UNESCO Werelderfgoed
We Sluiten de Linies is een unieke manier om kennis te maken met de Stelling van Amsterdam -al ruim 25 jaar UNESCO Werelderfgoed- en de Nieuwe Hollandse Waterlinie die in 2021 door UNESCO aan de werelderfgoedlijst is toegevoegd. Gezamenlijk staan zij bekend als het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermen deze linies het westen van Nederland tegen vijandelijke troepen. In tijden van oorlog kon men grote stukken land onder water zetten waarmee twee vliegen in één klap werden geslagen: het land was onbegaanbaar voor soldaten, paarden en voertuigen en te ondiep voor boten om doorheen te varen.

Podcast Geheim Water
In opmaat naar het evenement is de 8D- podcastserie ’Geheim Water’ te beluisteren. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld.

We Sluiten de Linies is een samenwerking tussen vijf waterschappen, Rijkswaterstaat en de Hollandse Waterlinies en vindt plaats op 14, 15, 21 en 22 oktober van 19.00 tot 22.00 uur. Bekijk het programma ook op forten.nl/we-sluiten-de-linies.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023