Geplaatst op:08-08-2022 Bijgewerkt op:08-08-2022 10:25 Van boer tot bord: Proef het Groene HartBron: Joke Pelser, Platform Groene Hart VerbindersSteeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.
 |
Veel restaurants in het Groene Hart weten dat er mooie producten en ingrediënten op een steenworp afstand te vinden zijn. Streekproducten vormen een belangrijke inspiratiebron voor hun kaart. Zo haalt De Woerdenaar wijn bij het Woerdens Wijnhuis en vlees van het Rietvelderrund van Boerderij Rietveld in Bodegraven, maakt De Watergeus uit Noorden een uniek gerecht met rivierkreeftjes uit de Nieuwkoopse Plassen, bereidt De Vrijstad uit Vianen met de wortels van boerderij de Lindenhoff uit Baambrugge verschillende gerechten en haalt De Dyck uit Woubrugge groente en fruit uit de eigen moestuin. Verder koken steeds meer restaurants, zoals (H)eerlijk Eten uit Nieuwerbrug aan den Rijn, De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk en Van Rossum Café uit Woerden met streekproducten.
Ook voor streekgebonden boerenijs hoef je het Groene Hart niet uit. Boerderij de Vriendschap in Zevenhoven en IJsboerderij De Stal in Ter Aar maken boerenijs van melk van hun eigen koeien. En natuurlijk zijn er veel theehuizen waar de bakkers huisgemaakt lekkers serveren, zoals De Sfeerstal in Nieuwveen, TaarTenTuin in Aarlanderveen en Theetuin [H]eerlijk in De Kwakel.
Restaurants en agrariërs, meld je aan
Het Groene Hart van Holland wil een complete lijst samenstellen met horecalocaties die met streekproducten werken en koken. Zodat toeristen en inwoners van het Groene Hart weten waar zij het platteland écht kunnen proeven. Horecaondernemers die koken en bakken met streekproducten of ingrediënten uit eigen tuin (of stal), kunnen mailen naar info@groenehart.nl. Ook agrariërs en ondernemers die hun producten leveren aan lokale horecaondernemers kunnen dit doorgeven op dit mailadres.
Genieten van eerlijk eten úit de streek, voor de boeren ín de streek.
www.groenehart.nl/proefhetgroenehart
 |
|
Meer berichten in deze categorie:
Vermiste en gevonden dieren (18-04-2025)
Opening Knopenbad Montfoort (17-04-2025)
Uitnodiging Alzheimer Cafe regio Woerden Donderdag 24 april (15-04-2025)
Uitnodiging informatieavond Herontwikkeling G. van Damstraat (13-04-2025)
Oecumenische Paaswake Linschoten. (13-04-2025)
Aanmelden busreis nog mogelijk (12-04-2025)
Vermiste en gevonden dieren (11-04-2025)
Avond4daagse Montfoort (11-04-2025)
Aan de wandel voor Logeerhuis Bredius. (08-04-2025)
Linfano luidt de lente in met bloeiende plantenactie (07-04-2025)
Waterschap test gemaal De Aanvoerder in De Meern: geen doorvaart Leidse en Oude Rijn (05-04-2025)
Vermiste en gevonden dieren (05-04-2025)
Lentemarkt in Montfoort (04-04-2025)
Vrijheid is onbetaalbaar (03-04-2025)
Montfoort pakt flink uit om 80 jaar vrijheid te vieren! (03-04-2025)
Zeepaarden in De Knoperij (02-04-2025)
Veiling in Linschoten (31-03-2025)
Fietspad Minkemalaan tijdelijk afgesloten (29-03-2025)
Vermiste en gevonden dieren (27-03-2025)
Kruispunt Koffiecaf: Gezellig samenzijn met koffie en thee (23-03-2025)
Vermiste en gevonden dieren (22-03-2025)
Long Covid patientendag in Jaarbeurs Utrecht (21-03-2025)
Progressief Akkoord organiseert Progressief Cafe (21-03-2025)
Interactieve workshop Klein geluk voor de mantelzorger (19-03-2025)
|