StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-08-2022
Bijgewerkt op:04-08-2022 10:44

Eerbetoon aan 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie met uitgifte nieuw Oranjevaasje door Royal Leerdam Crystal

Bron:
  

Royal Leerdam Crystal kondigt met trots het originele Oranjevaasje aan dat ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie in 2022 wordt uitgegeven. In samenwerking met Stichting Oude Hollandse Waterlinie, die dit jubileumjaar uitgebreid herdenkt en viert met vele activiteiten langs de gehele waterlinie. Dutch designer Wieki Somers maakt een prachtig ontwerp in opdracht van Royal Leerdam Crystal in samenwerking met Sommer Dutch Glass Art. 
Oude Hollandse Waterlinie van groot belang voor verleden en heden van ons land 

350 jaar geleden zorgde de Oude Hollandse Waterlinie succesvol voor de verdediging van Holland. Aanvallen van onder meer de Franse troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV werden afgeslagen. Vestingsteden werden versterkt, schansen aangelegd en het gebied werd onder water gezet door sluizen open te zetten en dijken door te steken. Met de uitgifte van Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 onderstreept Royal Leerdam Crystal het belang van de Oude Hollandse Waterlinie en de relevante rol die de linie in het heden kan spelen.

Dutch designer Wieki Somers 
Studio Wieki Somers werd in 2003 opgericht door Wieki Somers en Dylan van den Berg, die beiden eind jaren ‘90 aan de Design Academy Eindhoven studeerden. De studio onderscheidt zich door een bijzonder gevoel voor materialen, technologisch vernuft en fantasie en werkt voor een grote verscheidenheid aan internationale klanten. De studio heeft talloze prijzen ontvangen en het werk maakt deel uit van grote museumcollecties, waaronder MOMA in New York, Centre Pompidou in Parijs, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Victoria and Albert Museum in Londen. 


Collage Frieda Mellema
 

Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 
Het originele Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 350 exemplaren. Vanaf heden kunnen liefhebbers en verzamelaars zich via de website www.royalleerdamcrystal.nl inschrijven om als eerste op de hoogte gebracht te worden wanneer de verkoop start. Binnenkort maakt Royal Leerdam Crystal het ontwerp bekend en volgt er meer informatie. 
Stichting Oude Hollandse Waterlinie 

Stichting Oude Hollandse Waterlinie zet zich in voor het behoud en de beleefbaarheid van deze oudste en belangrijke waterlinie. Onder meer door duurzame en leerzame recreatie in het liniegebied te bevorderen. Via o.a. festivals, activiteiten, vaar-, fiets- en wandelroutes, lezingen en online kanalen wordt het militaire- en watererfgoed beter bekend en bemind gemaakt. Dit doet de stichting niet alleen, maar samen met haar partners die bestaan uit diverse provincies, vestingsteden, waterliniegemeenten en waterschappen. Met tal van publicaties, evenementen en exposities wordt de Oude Hollandse Waterlinie op de kaart gezet tijdens dit landelijk gevierde jubileum. 

Royal Leerdam Crystal 
Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal geheel volgens traditie de beroemde en originele Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis of van landsbelang. De Oranjevaasjes worden met de hand gevormd en met de mond geblazen en kennen een grote schare fans, liefhebbers en verzamelaars van (glas)kunst, design en het Koninklijk Huis. Sinds de locatie in Leerdam per 1 september 2020 is gesloten, vinden er vanuit Delft activiteiten plaats om het merk Royal Leerdam Crystal onder de aandacht te brengen. Royal Leerdam Crystal is onderdeel van de Royal Delft Group. 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024