StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:24-07-2022
Bijgewerkt op:24-07-2022 20:43

Polsstokverspringer Rian Baas met waanzinnige sprong naar tweede afstand ooit

Bron: Media PB Holland
    

Gouwenaar Rian Baas heeft afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam de tweede afstand ooit genoteerd door een polsstokverspringer. Tijdens zijn laatste sprong op de JEVA-bokaal bleef de stok perfect stil staan en beleefde hij zo zijn ultieme sprong: 21.95 meter. Dit is maar nipt onder het Nederlandse Record, dat met 22.21 meter op naam staat van Jaco de Groot (Kamerik). Baas is het hele jaar al goed in vorm en zette vorige week al het Nederlands Seizoensrecord op zijn naam. 
Met zijn sprong kwam Rian Baas ruim verder dan de concurrentie. Zijn naaste belager Jaco de Groot komt terug van een blessure en zette al in de eerste seniorengroep een 20.65 meter neer. Lucas van Eijk (Haastrecht) kwam hierbij in de buurt. Met 20.23 meter werd hij uiteindelijk derde.

Rian Baas wist al in de voorronde over Jaco de Groot heen te gaan, maar zijn 20.85 meter verbeterde hij dus zelf naar een feilloze 21.95 meter. 
Onder prachtige omstandigheden werd er ook bij de dames gevochten om de JEVA-bokaal. Demi Groothedde (Jaarsveld) opende het bal met 14.91 meter. Gelijk daarna kwam de leidster van het ABZ De Samenwerking-klassement, Suzanne Mulder uit Vlist, ook in de buurt. Met 14.71 meter werd zij uiteindelijk derde. De titel ging voor de derde wedstrijd op rij naar Laura Maaijen (Haastrecht). Laura is goed in vorm en zetten in Polsbroekerdam een keurige 15.46 meter neer. 

De junioren-groep was sterk uitgedund door vakantie van enkele topspringers. Hier wist Mark van der Horst (Schoonhoven) het beste van te profiteren. Vorige week won hij al in Linschoten en ook de JEVA Bokaal mocht hij mee naar huis nemen, met een afstand van 18.59 meter. Hidde van Dam (Montfoort) kwam met 18.13 meter nog dichtbij.
Eén van de mooiste sprongen van de dag kwam op naam van Wessel Schenk (Schoonhoven). De jongen kwam in zijn derde sprong tot precies 19.00 meter. Hiermee is hij de eerste jongen die dit jaar de 19-meter grens doorbreekt. Harmen Boogaard (Polsbroek) is ook goed in vorm en kwam tot een keurige 18.24 meter. Echter moest hij de leiding in het ABZ De Samenwerking-klassement toch inleveren bij Wessel Schenk. 

De categorie meisjes was ook flink uitgedund in Polsbroekerdam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) boekte een overwinning met 13.63 meter. Yvonne Boer (Woerdense Verlaat) noteerde een prima persoonlijk record van 13.03 meter, maar bleef dus op respectabele afstand van de winnares. 
Aankomende week springen de polsstokverspringers in Kockengen. Op zaterdag 30 juli begint de eerste klasse wedstrijd om 18.30 uur. Op zondag 31 juli mogen een selectie van de beste polsstokverspringers meedoen om Red Bull’s Fierste Ljepper. Dit is een speciale wedstrijd die wordt gesprongen in Haarlem. Meer informatie op www.pbholland.com  

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Bluestijd (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022