StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:13-02-2022
Bijgewerkt op:13-02-2022 15:05

Wethouder Progressief Akkoord komt niet terug na de verkiezingen

Bron: Progressief Akkoord
  

“Toen we Yolan Koster eind 2019 vroegen om onze wethouder te worden, wisten we dat ze geen tweede termijn ambieerde” zegt Mariette Pennarts, voorzitter van Progressief Akkoord. “We zijn dankbaar voor haar inzet in de afgelopen jaren en kijken tevreden terug op wat ze voor onze gemeente bereikt heeft.”

Toekomstperspectief voor De Vaart in Linschoten

Progressief Akkoord begon in 2018 in het college met Jocko Rensen als wethouder. “Door Jocko Rensen is de impasse met het beheer van De Vaart in Linschoten doorbroken en is het beheer over gedragen aan Libel en de Stichting Beheer sporthallen Montfoort - Linschoten (SBML). Ook heeft hij met steun van de coalitie de woonvisie ontwikkeld met daarin plannen voor de bouw van 430 woningen. Om persoonlijke redenen verliet hij eind 2019 het politieke toneel.

Nieuw scholencomplex in Montfoort

Yolan Koster was eerder wethouder in Woerden en Bergen. Als ervaren bestuurder was zij snel ingewerkt. “Er lagen grote zaken te wachten. Ze heeft veel op de rit gekregen mede dankzij steun van de coalitie”, zegt Mariette Pennarts. Zo krijgen de leerlingen van de Hobbitstee, Howiblo en Graaf Jan eindelijk een nieuw pand. Het nieuwe scholencomplex wordt aan het begin van schooljaar 2023 in gebruik genomen.

De bibliotheek is terug

De basis voor de bibliotheek is gelegd. De komende jaren wil Progressief Akkoord de bibliotheek uitbouwen tot volwaardige ontmoetingsplek. Ook de ouderenzorg staat weer op de kaart met plannen voor een verpleeghuis met intramurale zorg.

Verduurzaming wordt betaalbaar voor iedereen

Daar heeft Yolan Koster zich de afgelopen periode voor ingezet. Er komt een Energietuin op Mastwijk en een Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR). Die regeling maakt het inwoners mogelijk om hun woning te verduurzamen zonder te investeren. Daarnaast zijn de lantaarnpalen zijn voorzien van ledlampen, en straten zijn heringericht met oog voor fietsers en voetgangers zoals Doeldijk en Cattenbroek.  

Een paar zaken hebben het niet gehaald zoals het niet deelnemen aan de Regionale Energie Strategie. Dat is heel jammer, vooral omdat Montfoort als enige Utrechtse gemeente hiermee haar positie in de regio  heeft verzwakt.

Na de verkiezingen

Na de verkiezingen wil Progressief Akkoord graag opnieuw deelnemen aan de coalitie met een deskundige en betrokken wethouder. Daarbij zal in de eerste plaats gekeken worden naar kandidaten die geworteld zijn in Montfoort en Linschoten.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024