StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:14-09-2021
Bijgewerkt op:14-09-2021 09:24

Vervolg Herman de Manmaand

Bron: Lyanne de Laat
    

Verhalenwedstrijd Nog Niet

Met de woorden Nog Niet en een herkenbaar terugkerend vignet eindigde schrijver Herman de Man (1898-1946) zijn literaire streekromans. Nog niet betekende dat De Man vond dat hij nog niet het boek geschreven had dat hij wilde schrijven: nog niet het niveau bereikt dat hij wilde bereiken. Als vervolg op de voorbije Herman de Manmaand worden mensen uitgenodigd en uitgedaagd zelf een streekverhaal te schrijven en zo mee te doen aan de verhalenwedstrijd Nog Niet.

De eerste verhalen heeft de organisatie de afgelopen weken mogen ontvangen. Maar er is ruimte voor meer. Inzenden kan nog t/m 8 oktober 12.00 uur via info@hermandeman.nl. Een maand later maakt een professionele jury onder voorzitterschap van Herman de Manbiograaf Gé Vaartjes het winnende verhaal bekend.

Schrijf een eigen streekverhaal

In juli en augustus jl. waren er zo’n 150 activiteiten die in min- of meerdere mate een link hadden naar het werk en/of leven van Herman de Man. Tijdens de Herman de Manmaand ontdekten talloze fietsers en wandelaars aan de hand van vijf routes de Lopiker- en Krimpenerwaard en daarmee de boerderijen, herbergen, kerken, scheepswerven, heel veel andere plekken en figuranten die De Man een eeuw geleden in zijn romans opvoerde. Herman de Man ging als jonge knul met zijn vader en een volgeladen kruiwagen door weer en wind de boer op. Onderweg smulde hij van de ruige verhalen. Vraag is nu wie wonen er anno 2021 in de Lopiker- en de  Krimpenerwaard en wat gebeurt hier? De organisatie van de Herman de Manmaand is benieuwd naar eigentijdse verhalen die zich afspelen in het Land van Herman de Man, de vierhoek Woerden - IJsselstein - Schoonhoven en Gouda. Waar De Man iedere roman afsloot met de woorden “Nog niet”, is dat nu de titel van het ingezonden streekverhaal.

Mensen worden uitgedaagd om in 1500 woorden hun eigen streekverhaal te schrijven. De jury let bij de beoordeling op de couleur locale, de sfeer en mentaliteit van de streek, de inventiviteit van de schrijver, de stijl, prikkelt het thema en of de streek herkenbaar in beeld is gebracht. Op www.hermandeman.nl/verhalenwedstrijd staat alles op een rijtje. Ook is een filmpje geplaatst, waarin de juryvoorzitter dieper ingaat op de streekroman van begin vorig eeuw en de verhalenwedstrijd.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022