StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-06-2021
Bijgewerkt op:07-06-2021 17:27

Groen licht van provincie Utrecht voor de ontwikkeling van twee woningbouwlocaties buiten de bebouwde kom

Bron: Provincie Utrecht
    

De gemeente Montfoort is al geruime tijd in gesprek met provincie Utrecht over een aantal woningbouwlocaties die buiten de bebouwde kom liggen. Provincie Utrecht heeft groen licht gegeven om plannen te ontwikkelen voor Linschoten Zuid (Linschoten) en Hofdijk/Lindeboomsweg (Montfoort). Hiermee staan de woningen er nog niet, maar zijn we wel een concrete stap dichterbij gekomen om meer woningen te bouwen in onze gemeente. En daarmee ook een stap dichterbij het halen van de woningbouwopgave van ten minste 430 woningen in 2030.

De provincie Utrecht heeft de twee locaties binnen onze gemeente opgenomen in haar ‘Ontwerp Provinciaal programma Wonen en werken’. De provincie heeft geen bezwaar tegen het ontwikkelen van deze locaties op korte en middellange termijn (tot circa 2030). Vanaf 1 juni tot en met 12 juli 2021 ligt het ontwerp Provinciaal programma Wonen en werken digitaal ter inzage. Tijdens deze periode is er de mogelijkheid om op deze plannen te reageren bij de provincie Utrecht via www.provincieutrecht.nl/terinzage. In september stellen Gedeputeerde Staten het provinciaal programma definitief vast. 

Het rood omkaderde gebied is wat aangemerkt wordt als het projectgebied ‘Linschoten Zuid’

Binnen het omcirkelde gebied valt de locatie Hofwijk/Lindeboomsweg

Linschoten Zuid

Op deze locatie mogen we 80 woningen bouwen. Waar precies is nog niet uitgewerkt. We zijn al geruime tijd met  de initiatief nemende partijen BPD en UrbanMade Projectontwikkeling in gesprek. De komende tijd gaan we in samenspraak met hen een eerste ruimtelijke verkenning opstarten. Een belangrijk uitgangspunt is dat de huidige sportverenigingen binnen Rapijnen gehuisvest blijven. Het streven is dat medio september duidelijk is welk programma globaal haalbaar is. Dat is ook het moment waarop het participatieproces met omwonenden zal worden gestart om mee te denken over de verdere planuitwerking.

Hofwijk/Lindeboomsweg

De locatie ligt in de hoek van de Lindeboomsweg/Mastwijkerdijk-Hofdijk in Montfoort. Initiatiefnemer van dit plan is Wim van den Pol. Het is een plan van circa 50 woningen met onder andere starterswoningen, een woongroep voor ouderen en vrije sector woningen. Het plan is nog in een ontwerpfase, en uiteraard gaan we samen met de initiatiefnemer de omgeving zo snel mogelijk betrekken bij de plannen.

Wethouder Ten Hagen (ruimtelijke ordening): “Dat de provincie Utrecht ja heeft gezegd om op deze twee locaties plannen te ontwikkelen, is een hele mooie en concrete stap dichter bij het halen van de woningbouwopgave voor onze gemeente. Als er meer duidelijk is over deze plannen, betrekken wij u graag.”

 

 

 

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Puur Hollands


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023