StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-04-2021
Bijgewerkt op:23-04-2021 17:24

Vrijheidsspeurtocht door Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
    

Vrijdag 23 april was op het Kasteelplein in Montfoort de officiële aftrap voor de Vrijheidsspeurtocht. Twee leerlingen van iedere basisschool uit Montfoort vertegenwoordigden met schoolvlag hun school. Zij werden o.a. door Hans Elzas, secretaris van het  4 en 5 mei comité en door de burgemeester toegesproken.

Een aantal scouts van Scouting Montfoort waren in uniform aanwezig en hesen de Nederlandse vlag. Het Vrijheidsvuur werd ontstoken.

Na de bloemlegging bij het vredesmonument werd gezamenlijk naar het begin van de Vrijheidsspeurtocht bij de RK-kerk gelopen waar de eerste QR-code werd onthuld.

De speurtocht is te lopen van 24 april tot en met 16 mei. 

De tocht is gebaseerd op waargebeurde verhalen en verhalen van mensen die werkelijk ooggetuige zijn geweest. De deelnemers volgen via hun mobiele telefoon een audio dagboek en gaan op zoek naar voorwerpen met bijzondere verhalen. Op deze manier ervaart men letterlijk wat er meer dan 75 jaar geleden is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het audio dagboek laat ook foto’s en filmpjes zien en brengt de deelnemers op de plaatsen waar het zich ook daadwerkelijk heeft afgespeeld.

Omdat de verhalen soms wat spannend en in oorlogsperspectief gezien moeten worden is de tocht wat meer gericht op de wat oudere basisschoolleerlingen, middelbare scholieren maar zeker ook volwassenen die een kijkje in het oorlogsverleden van Montfoort willen nemen. Voor de kleinere kinderen zijn de verhalen wellicht wat moeilijk maar in de etalages van de winkels zijn leuke voorwerpen uit oorlogstijd te vinden en een stop bij Daan's droomijs maakt ook veel goed ;-)

In de tocht zit ook een puzzel verwerkt. Het invulformulier vind u op deze pagina en staat ook in de huis aan huis krant "Vieren en herdenken" die 22-25 april wordt verspreid. Voor de goede oplossingen zijn mooie prijzen te winnen!

De start
De eerste QR code vind je op het Pastoor Spaanplein. Aan het eind van elk audiofragment wordt vertelt hoe de route vervolgt dient te worden. Op de routekaart zijn alle QR codes aangeduid met een pijl.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023