StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:10-02-2021
Bijgewerkt op:10-02-2021 10:10

Beeld en Geluid en Bibliotheek Utrecht brengen Swiebertje naar verzorgingshuizen

Bron: Beeld en geluid
    

In tijden van gelimiteerd bezoek en oprukkende eenzaamheid brengen Beeld en Geluid (Den Haag) en Bibliotheek Utrecht vertier naar verzorgingshuizen met het online mediacafé Swiep Swiep Hoera. Mediajournalist Patrick Bremmers wisselt nostalgische fragmenten van Nederlands’ bekendste landloper Swiebertje en huishoudster Saartje af met uitleg over de betekenis van Swiebertje voor het televisielandschap.


Afbeelding uit de collectie van Beeld en Geluid

Het mediacafé wordt op zondag 14 februari gratis aangeboden aan senioren en personeel in verzorgingshuizen in heel Nederland. Swiep Swiep Hoera markeert de start van de samenwerking tussen Beeld en Geluid en Bibliotheek Utrecht.

Al meer dan dertig huizen in Hilversum, Utrecht en Den Haag hebben zich reeds aangemeld. Zij ontvangen gratis toegang tot de livestream. Reguliere tickets voor het online mediacafé Swiep Swiep Hoera kosten €5,-. Leden van Bibliotheek Utrecht betalen €2,50,-. 

‘Uit liefde voor iedereen die zich eenzaam voelt maar in het bijzonder onze ouderen in verzorgingshuizen, brengen we op de dag van de liefde graag een lichtpunt. Hoe kan dat beter dan met beelden van het legendarische televisie-icoon Swiebertje’, aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

'De Bibliotheek Utrecht is een plek waar je meer kan leren over de rol van media in onze samenleving. We werken daarom dit jaar graag samen met Beeld en Geluid. De maandelijkse Mediacolleges en het Mediacafé passen perfect bij ons,' aldus Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht. 

Verzorgingshuizen kunnen zich aanmelden via programmering@beeldengeluid.nl.

Mediacafés
In de Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media en illustreren zij hun verhalen met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid. Zo nemen conservatoren bezoekers de komende maanden mee langs de mooiste politieke portretten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, vertellen zij over het doel van de Westerborkfilm en duiken zij in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast organiseren Beeld en Geluid (Den Haag) en Bibliotheek Utrecht mediacolleges, waarbij mediamakers en deskundigen stilstaan bij vraagstukken als: hoe leven wij in media? Hoe beïnvloeden media ons en hoe maken zij onderdeel van ons dagelijks leven? 

De Mediacafés en Mediacolleges worden mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Over Beeld en Geluid
Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen benadert vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Over Bibliotheek Utrecht
De Bibliotheek Utrecht er voor iedereen. Met een Centrale Bibliotheek op de Neude en 12 vestigingen verspreid in de stad is er altijd een bibliotheek in de buurt. Je kunt bij ons werken, lezen of ontspannen met activiteiten op het gebied van cultuur, literatuur en maatschappij, gekoppeld aan de collectie. De collectie boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s, kranten en tijdschriften is actueel en gevarieerd.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021