StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-11-2020
Bijgewerkt op:06-11-2020 11:22

Eerste toekenningen voor innovatie binnen de cultuursector in provincie Utrecht

Bron: Nicolien van der Veer
  

Experiment baart kunst. En juist in turbulente tijden is ruimte voor experiment en innovatie essentieel. Zo ontstaan kansen uit crises, aldus de initiatiefnemers van het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht. Deze zomer daagde dit nieuwe fonds Utrechtse culturele en creatieve organisaties uit om met vernieuwende ideeën te komen. Plannen die de eigen organisatie, én de sector toekomstbestendig maken. Een totaalbudget van 255 duizend euro is toegekend voor de uitvoering van 9 innovatieve plannen.

Toekenningen zijn gedaan aan de volgende organisaties; De Helling, Het Filiaal Theatermakers, Podium Kosmik, Stichting Babastiki, Stichting Freaky Dancing, Stichting Niet Normaal, Studio Dries Verhoeven, Studio Figur en TivoliVredenburg.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: ”We zijn blij met de kwaliteit van de plannen en trots op de regionale samenwerking: overheden, fondsen en de cultuursector slaan de handen ineen. Ook de gekozen werkwijze is vernieuwend en inspirerend. Naast vernieuwing in de culturele sector brengt dit fonds ook energie in de samenwerking tussen de publieke en private partijen. De noden in de cultuursector zijn groot en we stimuleren graag innovatie om de sector wendbaar en weerbaar te maken.”

Het fonds ontving maar liefst 75 aanvragen in de vorm van een videopitch. Hieruit werden dertien aanvragers geselecteerd om hun plan, met begeleiding, verder uit te werken. Onder leiding van voorzitter Pim van den Berg beoordeelde de achtkoppige Innovatiecommissie de uitgewerkte plannen onder andere op mate van innovatie, samenwerking en deelbaarheid binnen de sector.

Hans van der Pas, bestuurslid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht: “We zien dat de belangstelling voor het innovatiefonds overweldigend is. Dat bevestigt voor ons dat het fonds in een duidelijke behoefte voorziet. Mooi om te zien dat we juist in deze moeilijke tijden het culturele veld kunnen helpen weer naar de toekomst te kijken.”

In 2021 zal een tweede aanvraagronde plaatsvinden, de deadline hiervoor is 1 februari 2021.
Meer informatie staat op www.cultuurinnovatiefonds.nl.

Over het fonds
Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht is een uniek initiatief van 3 overheden (provincie Utrecht, gemeente Utrecht en gemeente Amersfoort) en 4 fondsen (K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht) voor het versterken van de culturele sector in de provincie Utrecht.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024