StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-09-2020
Bijgewerkt op:07-09-2020 10:05

Top inzendingen LEGO wedstrijd stadsmuseum De Knoperij

Bron: Stichting Oud Montfoort, Peter Versloot
    

De jury had grote moeite een keuze te maken uit de fraaie inzendingen van de LEGO Challenge. Uiteindelijk wordt besloten iedereen een prijs toe te kennen en te loten voor de winnaars. 

De Stichting Oud Montfoort (SOM) kreeg het idee om de kinderen en andere liefhebbers van LEGO in de vakantieperiode uit te dagen iets moois te maken van LEGO. Veel mensen gingen door de corona niet met vakantie en dit leek het bestuur van het in juni geopende stadsmuseum een leuke bezigheid om creatief met de geschiedenis van de stad Montfoort bezig te gaan.

De opdracht was een monumentaal gebouw van Montfoort na te bouwen. Opvallend was dat zoveel verschillende objecten worden aangeleverd: Het Oude Stadhuis al dan niet met de inrichting, de molen, de steenovenschuur, de brug, de voormalige School met den Bijbel. het ooievaarshuis Hoogstraat 6, het kasteel etc. Elke keer waren de vrijwilligers weer verrast als er weer wat werd binnengebracht.  De ene was nog mooier dan de ander. De jongste inzender was 6 jaar. Hier en daar had papa of mama wat geholpen, maar dat werd er vaak eerlijk bij verteld.
De inzendingen werden in de etalage van De Knoperij gezet en dagelijks stonden jong en oud met de neus tegen de ruit zich te vergapen aan de fantastische bouwsels

Bij de prijsuitreiking gaf Lex van Wijk namens de SOM aan, dat het kiezen van winnaars door de jury een ondoenlijk opgave was. Niet alleen was er een grote verscheidenheid in bouwwerken, maar het maakt groot verschil of je heel erg veel LEGO hebt thuis of bijna niets. En of je 6 jaar bent of volwassen. 

Montfoort bleek wel een geweldige plaats met monumenten. Er was zoveel keus
In 3 leeftijdsgroepen werd door loting een winnaar bepaald: t/m 7 jaar Lennart Hassink , 8 t/m 10 jaar Robin Visser en boven 10 jaar Julian van der Wind. Deze 3 mochten na de prijsuitreiking mee naar de naastgelegen winkel om een mooi LEGO pakket uit te kiezen. Daarnaast ontvingen alle deelnemers het LEGO boek  “De riddercode” en een Lego magazine met bijzonder LEGO figuur.

Lex van Wijk bedankte nog speciaal Pedro Jooren, die als inspirator én groot LEGO fan de actie mede organiseerde.
Robin Visser vertelde: “Ik heb er wel 1.5 dag aan gewerkt, maar ik vond het superleuk om te doen” 

Vanwege het succes van deze actie wil de SOM volgend jaar een soortgelijke actie doen. De winnende inzendingen blijven nog enkele weken in de etalage staan. De Knoperij blijft de komende tijd geopend op woensdag van 13-16 uur en op vrijdag en zaterdag van 10-16 uur.

5 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 5 foto's die bij dit artikel horen: Lego challenge

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023