StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-09-2020
Bijgewerkt op:01-09-2020 17:13

Succesvolle informatieavond “Made in Montfoort”

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
    

Ondanks recente Corona ontwikkelingen in Montfoort waren er van de 100 aanmeldingen ruim 90 inwoners toch naar de St. Joseph gekomen. Er was met dank aan Marcel Peters en zijn staf voldoende mogelijkheid om op gepaste afstand kennis te nemen van de plannen. Over verdere belangstelling was ook niet te klagen, want 704 inwoners maakten gebruik van de aangeboden mogelijkheid om via een stream de presentatie te volgen.

Nadat Wim van de Pol, mede namens Harry van Zandwijk en Eelco Veltman iedereen welkom had geheten, volgde een korte presentatie van de plannen. In zijn inleiding sprak hij zijn zorg uit over het tekort aan woningen in Montfoort. Er zijn in 10 jaar geen betaalbare woningen beschikbaar gekomen, terwijl Utrecht West de snelst groeiende economische locatie in de provincie is.

Daarom hebben wij 6 plannen ontwikkelt die moeten bijdragen aan een goed woonklimaat, maar dat er ook goede voorzieningen aanwezig zijn.

Hierna kreeg Mark Boschman het woord om de plannen toe te lichten. Hij startte met een schets van de locatie Hofdijk, waar naast een zorgcomplex, zorgwoningen en Tiny-houses zijn ingetekend. Als deze plannen zijn nog niet vastomlijnd, maar geven een beeld van de denkrichting.

Op de Parklaan zijn 2 appartementsgebouwen in gepland, o.a. voor zorgbehoefte in combinatie met sportverenigingen en overige activiteiten

Bij de sporthal zijn de 3 scholen gepland in 2 bouwlagen, de plannen moeten nog verder worden uitgewerkt, d.w.z. eventueel met een nieuwe sporthal. Op de huidige locatie van de scholen is dan de mogelijkheid om op de vrijgekomen ruimte huizen te bouwen.

Toen kreeg Eelco Veltman het woord. Hij schetste zijn reeds in zijn presentatie de plannen voor de Willeskopperpoort en de “Keizerstaete”. Het eerste plan is hij reeds 6 jaar mee bezig, maar kreeg nu toch vastere vormen. Dit plan met o.a. 12 luxe appartementen heeft de goedkeuring van de welstandscommissie en is in de afrondende fase. De Keizerstaete in de Keizerstraat krijgt 7 appartementen en heeft als doel vooral de Plaats te versterken.

Hierna kregen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Dezen varieerden van de windvang voor de molen, tot parkeermogelijkheden en alles wat er vanavond verder is gepresenteerd.

Voor degenen die het allemaal hebben gemist is er vanaf vandaag nog een week de gelegenheid om de presentatie en de gestelde vragen terug te kijken op www.madeinmontfoort.nl

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023