StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:23-08-2020
Bijgewerkt op:23-08-2020 13:08

Roy Velis (Benschop) zet magistrale sprong neer bij het Zegvelds Kampioenschap

Bron: PB Holland
    

Onder mooie omstandigheden op de accommodatie in Zegveld werden vrijdag 21 augustus topsprongen neergezet door de springers in verschillende klassen. De junioren en jongens waren in topvorm en lieten dat blijken in verre sprongen. Het was Roy Velis die de sprong van de avond opeiste.

Roy Velis is de man die bij de Jongens-categorie de leiderstrui om zijn schouders heeft hangen. Ook in deze wedstrijd liet hij zien waarom hij deze trui met recht mag dragen. Mark van der Horst (Schoonhoven) liet deze avond zien dat hij in staat is om verre sprongen te maken. Tweemaal sprong hij over de 18 meter heen om uiteindelijk in de derde sprong tot een machtige afstand van 18.98 meter te komen. Normaal gesproken zou deze afstand genoeg zijn voor de winst bij de Jongens-categorie, echter liep het deze avond allemaal even anders. Het was Roy Velis die in de finale met een fantastische sprong een dik nieuw persoonlijk record van 19.76 meter neerzette. Hiermee verpulverde hij het schansrecord bij de Jongens en tegelijkertijd is dit een nieuw leeftijdsrecord. Roy Velis, nog maar 14 lentes jong, liet hier zijn klasse zien en hiermee naderde hij de verste sprong in het Friese kamp waar bij de Jongens al 19.92 meter gesprongen is.

Bij de Junioren bleef de strijd tot de laatste ronde ongekend spannend. Lucas van Eijk (Haastrecht) brak in de eerste ronde al gelijk de ban door over de 19 meter heen te springen, namelijk 19.01 meter. Dit inspireerde Bas van Leeuwen (Woerden) blijkbaar, want hij zette in een prachtige sprong een dik nieuw persoonlijk record neer van maar liefst 19.53 meter, dat is ruim een meter verder dan zijn vorige persoonlijke record. De topfavoriet Reinier Overbeek (Benschop) kon in dit geweld natuurlijk niet achterblijven en sprong zich met 19.24 meter als tweede de finale in. In de finale deed hij dit nog dunnetjes over en pakte hij met 19.76 meter alsnog de winst in de Junioren-categorie. Hiermee bewees hij eens te meer waarom hij de gele leiderstrui om zijn schouders heeft hangen.

Jaco de Groot (Kamerik) heeft de vorige wedstrijd moeten laten schieten vanwege een blessure, echter liet hij deze avond weer zien dat hij nog steeds de te kloppen man is. Met een afstand van 20.53 meter liet hij de concurrentie achter zich. Erwin Timmerarends (Bodegraven) kwam daar in zijn laatste sprong wel heel dichtbij met een sprong van 20.30 meter. Hij kwam daarmee niet in de buurt van zijn kersverse persoonlijke record die hij afgelopen woensdag in Linschoten naar 21.49 meter bracht. Wouter van Midden (Vlist) complementeerde het podium met een afstand van 19.29 meter.

Bij de Dames zette Demi Groothedde (Jaarsveld) de toon in de wedstrijd. Met drie sprongen ruim over de 14 meter liet zij zien waarom zij zich terecht de sterkste mochten noemen bij de Dames. Wendy Helmes (IJsselstein) en Kimberly Engelhard – Slootjes (Haastrecht) moesten genoegen nemen met een tweede en derde plaats.

De Meisjes waren, zoals het hele seizoen al, veel aan elkaar gewaagd. De top drie noteerde allemaal een hoge 13 meter en het zat in de centimeters wie uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Suzanne Mulder (Vlist) was het die met 13.94 meter de winst greep bij de Meisjes-categorie. Thalina van der Wind (Snelrewaard) en Laura Maaijen (Haastrecht) zaten daar dichtbij met respectievelijk 13.73 meter en 13.61 meter.

Aankomende zaterdag springt om 18.30 uur gesprongen de 1e klasse in Polsbroekerdam.

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021