StartpaginaProgrammeringRSMKerst RadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-06-2020
Bijgewerkt op:06-06-2020 09:07

Stichting Oud Montfoort (SOM) opent De Knoperij

Bron: Ton van der Made, SOM
    

4 maanden lang is er hard gewerkt aan het voormalige pand van Daags (Blokker) aan de Keizerstraat 25 door de vrijwilligers van de SOM.  Vrijdag 5 juni vond de opening plaats. De SOM had het graag op feestelijke wijze willen doen samen met de vele mensen en organisaties die het mogelijk hadden gemaakt, maar de corona-crisis stond het niet toe.

 Voorzitter Lex van Wijk nam zelf de meterslange historische wandschildering “De Stad Montfoort” voor zijn rekening. Peter Gruters was de leider van de bouwkundige werkzaamheden en leverde een verbluffend resultaat op.  Peter Versloot verzorgde samen met Ans van Vliet, Hetty Elzas en Charlotte Kling de expositie.

Voorzitter Lex van Wijk: “Wat is het een mooie ruimte geworden. Het omvat een expositie over de geschiedenis van Montfoort, een tijdlijn, de wandschildering, een audio hoek, een Montfoort winkel-tafel, een ontmoetingstafel en een expositie van het Montfoorts Kunstenaars Collectief (MKC). Daarbij bieden we ook nog plek aan een Toeristisch Informatie Punt ( TIP). Als je het een museum noemt, doe je het tekort. Het is veel meer dan dat. Er is voor ieder wel wat te vinden, voor bezoekers aan de stad, maar ook voor de inwoners”

“Het was een flinke klus en we zijn heel blij met het eindresultaat”, zegt Peter Gruters, “Dankzij een voortreffelijke samenwerking met de eigenaar van het pand, Gerard Janmaat, die de ruimte belangeloos ter beschikking stelde,  is de ruimte heel fraai geworden. We zijn heel blij dat de eigenaar ons deze kans heeft geboden. Maar vergeet ook niet alle andere organisaties en bedrijven die ons hebben geholpen, financieel en met spullen. De 200 jaar oude muur die tevoorschijn kwam, hebben we ook heel mooi kunnen inpassen in de ruimte”

“De gemeente Montfoort heeft ons gevraagd “het verhaal van Montfoort” te vertellen, vult Peter Versloot aan, ”Dat hebben we uitgevoerd met de tijdlijn waar we met zo’n 20 hoogtepunten uit 1000 jaar geschiedenis het verhaal doorvertellen. Bij elk van deze punten hebben we een passende afbeelding. Ook is er een deel expositie over de ambachten knopendraaiers, steenbakkers en touwslagers. In de vitrines een aantal fraaie museale stukken uit het depot. En een leuk raadvoorwerp in de etalage”

De SOM bruist van energie. Het aantal vrijwilligers is inmiddels gegroeid tot 20. Iedereen is enthousiast en draagt op allerlei terreinen een steentje bij. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden op info@oudmontfoort.nl

Gerard en Petra Janmaat waren vandaag bij de opening de eerste gasten. Ze waren duidelijk onder de indruk en wensten de SOM veel succes. De winkeliersvereniging laat een grote bos bloemen bezorgen en hoopt op extra levendigheid in de binnenstad.

De naam Knoperij  staat op de gevel en moet nog echt bekend worden onder de bevolking. Voorlopig is De Knoperij geopend op woensdag van 13-16 uur en op vrijdag en zaterdag van 10-16 uur. De SOM nodigt iedereen uit te komen kijken. Door de corona maatregelen mogen helaas maar 8 bezoekers tegelijk in het pand zijn. Er is een uitgebreide corona procedure. 

5 Foto's bij dit artikel


Bekijk alle 5 foto's die bij dit artikel horen: SOM

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023