StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:12-05-2020
Bijgewerkt op:12-05-2020 09:35

Speciale basisdienstregeling NS

Bron: NS en Prorail
    

NS en ProRail nemen maatregelen om te zorgen dat reizigers die echt afhankelijk zijn van de trein, zoals mensen in vitale beroepen, de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare treindienst. NS rijdt daarom voorlopig de speciale basisdienstregeling.

Dit houdt in dat vanaf ieder station in Nederland in alle richtingen twee treinen per uur rijden. Vanaf stations waar normaal één keer per uur een trein vertrekt, blijft dit zo. Daarnaast rijdt per 29 april vanaf bijna ieder station in Nederland waar normaal ook Intercity’s stoppen, minstens 1 keer per uur een Intercity. Wij raden iedereen aan om voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te raadplegen voor het meest actuele reisadvies.

Dringend advies
Let op! Reis alleen met de trein als dat noodzakelijk is! En houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, op het station, in de trein en bij het in- en uitstappen

Coronamaatregelen op stations
Om het voor reizigers makkelijker te maken om 1,5 meter afstand te houden, gaan we vanaf 4 mei aan de slag met het stapsgewijs invoeren en aanbrengen van zichtbare coronamaatregelen op de stations. Zo komen er onder andere afstandslijnen bij drukke trappen, roltrappen en kaartverkoopautomaten en zie je op drukke perrons aanwijzingen voor hoe je 1,5 meter afstand houdt. Hiermee willen we onze huidige reizigers graag zekerheid bieden dat er voor noodzakelijke reizen voldoende ruimte blijft om veilig te reizen.

De maatregelen in het kort
• Houd 1,5 meter afstand
• Houd zoveel mogelijk rechts aan
• Raak zo min mogelijk aan
• Houd 4 treden afstand op roltrappen
• Gebruik de lift met maximaal 2 personen tegelijk
• Houd 5 tegels afstand op het perron
• Gooi afval weg op het station en niet in de trein

De stapsgewijze invoering van deze regels start op 6 stations: Arnhem Centraal, Amsterdam Zuid, Utrecht Centraal, Gouda, Culemborg en Groningen Noord. De effecten van de regels worden hier gemonitord en gedeeld met alle ov-vervoerders. Vervolgens wordt gekeken of en hoe deze regels verder doorgevoerd kunnen worden in de gehele ov-sector.

Overige maatregelen op het station
• Er is per station tenminste een Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel open. Deze zijn momenteel geopend van maandag tot en met zondag van 09.00 – 17.00 uur. Zo kunnen wij u, indien gewenst, van informatie of hulp voorzien. De winkel op Ede-Wageningen is helaas gesloten.
• Op stations houden we, waar mogelijk, een verkooppunt open voor reizigers en onze collega’s die aan het werk zijn. Dit zullen veelal AH to Go winkels zijn. Op stations waar geen AH to Go aanwezig is gaat het om een Kiosk. Alle overige Kiosk winkels zijn gesloten. Alle Rituals filialen op stations zijn ook gesloten. Huurders van overige winkels op stations maken zelf de afweging of zij hun winkel sluiten. Zij communiceren dit door middel van een bericht op de betreffende winkel.
• Bagagekluizen op alle stations, behalve Amsterdam Centraal, zijn niet meer in gebruik. Reizigers kunnen nog wel hun bagage ophalen. Sanifair toiletten en toiletten met contactloos betalen zijn open.
• Vanaf 21 maart is er per station tenminste één fietsenstalling open voor onze reizigers. De stallingen zijn open van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. Zo bieden we onze reiziger op elk station een parkeerplek voor de fiets. In deze stallingen is ook de OV-fiets te huur. Kijk op ns.nl/fietsenstallingen om te zien welke fietsenstalling op het station open is.

Tijdelijk geen fiets in de trein en geen Samenreiskorting
Om de trein zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor noodzakelijke reizen, stopt NS per 12 mei tijdelijk met de verkoop van de Fietskaart Dal en het reizen met Samenreiskorting.
Fiets in de trein
Fietsen zijn tijdelijk niet meer toegestaan in de trein, tenzij de (aangepaste) fiets dient als hulpmiddel. De Fietskaart Dal is dan ook tijdelijk niet te koop. Voor reizigers met noodzakelijke reizen zijn er alternatieven, zoals het lenen van een OV-fiets of het meenemen van een vouwfiets.

Samenreiskorting
Kaartjes met Samenreiskorting zijn ook tijdelijk niet verkrijgbaar. We vragen reizigers om zoveel mogelijk alleen te reizen. Eerder stopten we al met de verkoop van het Groepsticket. 

Abonnementen en losse kaartjes
Veel reizigers hebben vragen over o.a. het stopzetten of pauzeren van een abonnement, bestelde treinkaartjes of het kunnen uitstellen van een Keuzedag. In de veelgestelde vragen proberen we daar antwoord op te geven. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt.
Heb je toch nog vragen? Houd er dan rekening mee dat de wachttijd bij NS Klantenservice, wegens drukte, langer is dan je van ons gewend bent.

Andere adviezen indien je gaat reizen met NS
• De serviceverlening op stations en in de trein kan anders zijn dan je van ons gewend bent. Door de extra maatregelen, afgekondigd door de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing en het RIVM, zijn minder reizigers aanwezig op het station en in het OV en zijn ook minder NS-medewerkers inzetbaar. Uiteraard zorgen we er voor dat jouw veiligheid op het station geborgd blijft.
• Het proces van NS Reisassistentie is, gezien de situatie, (deels) aangepast. Je kunt nog steeds NS Reisassistentie aanvragen voor jouw reis, maar fysiek contact tussen de assistentieverlener en jou of jouw hulpmiddel wordt vermeden. Lees er meer over op de bijbehorende pagina.
• Wij doen er alles aan onze collega’s gezond en fit te houden en de dienstverlening zo optimaal mogelijk te blijven uitvoeren. Daarom vragen wij je zoveel mogelijk met PIN te betalen en, bij controle door het treinpersoneel, jouw vervoerbewijs zelf voor het scanapparaat van de conducteur te houden.
• In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is worden zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld.
Van dag tot dag bekijken we de ontwikkelingen rondom het coronavirus en wat de effecten hiervan zijn op onze dienstregeling en medewerkers.

Advies RIVM
Als het gaat om coronamaatregelen volgen de OV-bedrijven de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.

 

    Meer berichten in deze categorie:
Alternatieve Wandel 4 daagse (14-07-2020)
Oprichtingsvergadering Ondernemersvereniging (11-07-2020)
Baasjes gezocht voor Siep, Saar & Hakim (08-07-2020)
Steigers Meer van Annecy niet meer afgesloten (03-07-2020)
Elektrisch bierschip vaart door Groene Hart (03-07-2020)
Vermiste en gevonden dieren (03-07-2020)
Dit jaar definitief geen Koeiemart (01-07-2020)
Doe mee met de Landelijke Vlindertelling (01-07-2020)
Nederlandse veteranen steunen de zorg tijdens coronacrisis (26-06-2020)
Zwemsteigers Meer van Annecy weer afgesloten (26-06-2020)
Wellantcollege verplaatst schoolfeest naar YouTube en TikTok (26-06-2020)
Vermiste en gevonden dieren (26-06-2020)
App met lokale Teken-alert helpt tekenbeten te voorkomen (23-06-2020)
Bernt Feis vertrekt als directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie (22-06-2020)
Vermiste en gevonden dieren (20-06-2020)
Ik ga rustig op vakantie, bij mij is niks te halen (18-06-2020)
Ruim 70 projecten strijden VOOR ongekend grote geldprijs! Breng je stem uit van 17 juni t/m 30 juni! (18-06-2020)
Vermiste en gevonden dieren (12-06-2020)
Een kaartje raakt (08-06-2020)
Vermiste en gevonden dieren (06-06-2020)
Holland-Utrecht bouwt zelf elektrische Fendt (06-06-2020)
Fotowedstrijd 2020: Iconen van de Oude Hollandse Waterlinie (03-06-2020)
Vermiste en gevonden dieren (29-05-2020)
Heeft u een initiatief of idee waardoor andere mensen in de provincie Utrecht mee kunnen doen aan een sociale activiteit in uw buurt of wijk? (21-05-2020)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020