StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-05-2020
Bijgewerkt op:07-05-2020 09:36

Bomen om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken

Bron: RPL Woerden
    

Vorige week is er bij het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden een boom geplant. Gisteren zijn er ook bij de andere twee vestigingen, Leidsche Rijn en Nieuwegein, bomen geplant. De bomen zijn bedoeld om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.

Op een plaquette bij de bomen komt de tekst ‘In tijden van nood leert men zijn helden kennen’ te staan. De bomen komen er op initiatief van de stichting ‘Geschiedenis Totalitaire Regimes en hun Slachtoffers’. De stichting houdt zich normaal bezig met voorlichting over totalitaire regimes, regimes waarbij de overheid doordringt in alle lagen van de bevolking.

De stichting wil in Nederland ‘Tuinen van Rechtvaardigen’ realiseren. Met de tuinen worden mensen geëerd die goede daden hebben verricht voor de samenleving.

Eerder dit jaar was men van plan in het kader van de totalitaire regimes bomen te planten, maar toen kwam de coronacrisis, waarna het plan werd veranderd in het planten van bomen voor het zorgpersoneel. Bij de keuze van de bomen is ervan uitgegaan dat deze er over vijftig tot honderd jaar nog staan.

Leidsche Rijn krijgt daarom een acacia en Nieuwegein een iep. Op korte termijn zullen ook bij andere ziekenhuis door heel Nederland bomen worden geplant.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020