StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-05-2020
Bijgewerkt op:06-05-2020 09:15

Oplichting via sms-bericht

Bron: RABO bank
    

Fraude via Whatsapp
Verschillende klanten ontvangen valse WhatsApp-berichten van oplichters die zich voordoen als een bekende van het slachtoffer. Vaak is dat een zoon of dochter, die een nieuw telefoonnummer zegt te hebben. De fraudeur weet vaak veel over het slachtoffer, omdat deze die informatie van social media haalt. Zo wekt de fraudeur het vertrouwen. Het slachtoffer wordt vervolgens gevraagd om geld over te maken, omdat de app van de bank niet mee zou werken. Vertrouw je het niet? Controleer eerst het nieuwe nummer door de persoon te bellen.

Blijf alert op vreemde berichten via WhatsApp. Beveilig je WhatsApp met een extra verificatie, zodat hackers niet in je account kunnen komen. Zo stel je dat in:

Open je WhatsApp
Klik op Instellingen
Ga naar Account
Verificatie in 2 stappen

Fraude via sms en e-mail
Naast fraude via WhatsApp, worden er ook valse sms’jes en e-mails verstuurd uit naam van Rabobank over het aanvragen van een nieuwe betaalpas. Daarin staat dat de huidige pas binnenkort vervalt voor gebruik of niet langer geldig is. In de valse berichten wordt verzocht om direct (gratis) een nieuwe pas aan te vragen. Het kan ook een bericht zijn over het aanvragen van een antibacteriële betaalpas vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wie de link in de e-mail of sms aanklikt, komt op een nep-website terecht. Daar moet je je rekeningnummer en Pincode invoeren. En vervolgens wordt gevraagd om de betaalpas op te sturen.

Stuur je bankpas nooit op
Deze smsjes en e-mails zijn niet afkomstig van de bank, maar van criminelen. De Rabobank zal nóóit vragen om je betaalpas op te sturen. Als je zo’n valse sms of e-mail van ons krijgt, klik dan niet op de link, voer geen gegevens in de nep-websites en stuur de betaalpas nóóit op.

Vertrouw je het niet? Stuur de sms of e-mail door naar valse-email@rabobank.nl of doe de check op de website om te zien of je juist handelt.

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

in deze online winkel

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2020